avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... defaimare/calomnie prin email la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

defaimare/calomnie prin email la locul de munca

Acum 1 luna de zile o colega a trimis un email mie si unui grup de colegi (inclusiv sefilor), dar nimanui de la Resurse Umane, in care ma acuza ca o hartuiesc, ca o urmaresc, ca o urasc, ca merg sa ma plang cu minciuni, etc, in conditiile in care eu nu i-am spus niciodata nimic acestei persoane si nici ea nu mi-a zis niciodata ca as deranja-o cu ceva. Culmea, cei din conducere m-au chestionat pe mine ca as avea ceva cu ea si o sa investegheze situatia pentru a ma sanctiona disciplinar. Vreau sa intreb daca e normal ce a facut colega mea pentru ca simt ca imaginea mea a fost puternic prejudiciata in fata colegilor. Cum ar trebui sa procedez si cum se incadreaza actiunea ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 17 Ianuarie 2025
Da, este normal , intrucat ea poate informa superiorul ierarhic al presupusului hărțuitor despre comportamentul nedorit și deranjant. ... dar trebuie sa si demonstreze ca ati savarsit acele fapte.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns. Deci, să înțeleg că este absolut normal să trimită și colegilor un email în care mă atacă și mă jignește, fără să fi discutat vreodată cu mine ca să îmi spună că o deranjez cu ceva. Normal, va încerca să demonstreze prin alte calomnii. Dar eu ce fac acum cu imaginea mea terfelită, știți ce rușine îmi este în fiecare zi să dau ochii cu colegii mei care au primit acel email?

Cornel Vasile a scris:

Da, este normal , intrucat ea poate informa superiorul ierarhic al presupusului hărțuitor despre comportamentul nedorit și deranjant. ... dar trebuie sa si demonstreze ca ati savarsit acele fapte.

Normal sau anormal dvs trebuie sa sesizati angajatorul cu privire la aceasta problema. In situatia in care nu se rezolva, aveti calea instantei de judecata .
In aceasta situatie, nici nu este de mirare comportamentul, inseamna ca oricine poate denigra pe oricine cu tot felul de aberatii.
Da, dar trebuie sa si probeze ceea ce spune .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare pe mail ContSters153648 ContSters153648 Este o persoana care de 2 ani pe diferite site-uri imi posteaza adresa de e-mail,spunand ca sunt cu**a,imi face profile false,ma jigneste,spune ca fac sex pe ... (vezi toată discuția)
Injurii mihabingolina mihabingolina Buna ziua! As dori sa aflu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: o colega de facultate ne-a adresat, mie si unei alte colege, injurii, la modul cel ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de denigrare bustedonline bustedonline Buna seara . Astazi am fost chemat la politie pentru a da explicatii asupra unor postari facute pe facebook cu privire la o persoana cunoscuta mie . ... (vezi toată discuția)