avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Locuiesc la etajul 9, ultimul etaj, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Locuiesc la etajul 9, ultimul etaj, acoperisul nu ...

Buna seara! Locuiesc la etajul 9, ultimul etaj, acoperisul nu a mai fost reparat de 20 de ani, acum am observat ca la nivelul tavanului din balcon exista semne de umezeala si mucegai, Asociatia de proprietari refuza sa solutioneze acesta problema ,spunandu - mi ca nu exista bani, Care este temeiul legal prin care pot actiona?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:17, 14 Ianuarie 2025
Buna ziua

Asociatia este obligata sa repare, acoperisul fiind parte comuna.

De foarte putine ori sunt bani in asociatii, mai ales pentru reparatii complexe cum sunt acoperisul. Datoria este insa sa stranga acesti bani si sa faca reparatia intr-un timp rezonabil in asa fel incat sa nu se cauzeze pagube mai mari.

Dvs in primul rand informati in scris asocitia de problema asta. Adresati cererea presedintelui si comitetului executiv.

Mentionati in adresa ca, conform legii 196/2018:
- acoperisul este parte comuna (art. 35, alineatul 1)
- Pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le revin sau pentru depășirea atribuțiilor legale și statutare, președintele asociației de proprietari, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, după caz, cenzorul răspund personal sau solidar pentru daunele și prejudiciile cauzate proprietarilor (art. 58, alineatul 2)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari Nevrie Nevrie Locuiesc (proprietar) la ultimul etaj al unui bloc si Asociatia de proprietari refuza sistematic de mai bine de 2 ani sa repare terasa blocului de unde sunt ... (vezi toată discuția)
Apartament la ultimul etaj - probleme cu acoperisul oanavasile oanavasile Buna ziua! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc si in cateva locuri pe tavanul apartamentului, in perioadele cu ploi intense, se formeaza pete ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract Circiumaru_Valentin Circiumaru_Valentin Buna ziua, Am ales sa cer ajutorul asociatiei pentru a repara acoperisul blocului, iar firma care a castigat licitatia, a reparat oarecum acoperisul si l-a ... (vezi toată discuția)