avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt fiul familiei decedate (tata si mama). Tatal meu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt fiul familiei decedate (tata si mama). Tatal meu in timpul ...

Sunt fiul familiei decedate (tata si mama).
Tatal meu in timpul celui de al 2-lea razboi mondial a fost capturat si trimis in lagarul de prizonieri din Rusia in 1941 In septembrie 1942 a decedat in lagarul de prizonieri.
Mama a ramas vaduva cu trei copii , nu s-a casatorit ,a primit pensie IOVR pana in anul 1947 cand la venirea regimului comunist ia fost eliminat acest drept.
Dupa caderea regimului comunist din 1989 , la aparitia legilor privind acordarea unor drepturi ale celor nepastuiti, i s-a acordat dreptul la pensie IOVR , pensie de care a beneficiat 6 ani pana la deces in 2002..
VA ROG sa-mi comunicati daca eu ca fiu beneficiez de drepturile prevazute in legislatia actuala si a armistitiului incheiat intre Romania si Rusia.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 09:04, 16 Ianuarie 2025
mergeti la casa de pensii cu documentele pe care le detineti, care atesta cele de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal meu a fost pe front la inceputul razboiuului in 1941.,a ... dvneagu28 dvneagu28 Tatal meu a fost pe froht la inceputul razboiuului in 1941.,A fost luat prizonier inseptembrie 1941 de catre Rusi Sovietica,. A fost trimis in lagarul de ... (vezi toată discuția)
Exista facilitati pentru urmas de veteran de razboi? BirtaOvidiu BirtaOvidiu Buna ziua ! Am si eu o intrebare , poate puteti d-voastra sa imi raspundeti mai clar ....Tatal bunicii mele a murit in al II-lea razboi mondial , pe front ! ca ... (vezi toată discuția)
Vaduva de razboi Coman_Cornel Coman_Cornel Buna ziua, Intrebarea mea este cat este pensia de vaduva de razboi (sotie nerecasatorita, a carui sot a murit impuscat in razboi)? Acum cativa ani s-a ... (vezi toată discuția)