avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Ma numesc Alexandru. Am și eu câteva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Ma numesc Alexandru. Am și eu câteva întrebări ...

Bună seara! Ma numesc Alexandru. Am și eu câteva întrebări legate de o moștenire legata de o casa și teren mostenite de la mama mea, ea a murit acum 6 ani, la acea moștenire mai sunt mătușa din partea mamei și copii ei, bineînțeles ca ei moștenesc după mama lor. Eu mai am o sora, practic bunicii noștri din partea mamei au avut casa, noi la avere, eu și sora mea, la ce grad intram fiind nepoții proprietarei? Și care sunt pașii ce ar trebui urmați pentru a da averea în judecata? Fiindcă am vorbit cu copiii mătușii mele și ei au alte planuri în cap. Aștept niște răspunsuri. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AlexandruC11 , utilizator 02:37, 16 Ianuarie 2025
Buna ziua

Cum adica sa dati avearea in judecata?

Dvs impreuna cu sora veniti la mostenire prin reprezentare. Adica veti imparti jumatate-jumatate partea din mostenire care i s-ar fi cuvenit mamei dvs.

In lipsa altor informatii, putem presupune ca mama dvs si matusa sunt singurii copii ai bunicilor. Prin urmare, fiecare mosteneste jumatate din casa si teren. Jumatatea mamei dvs se va imparti intre dvs si sora. Jumatatea matusei ii va reveni ei sau, daca nu mai traieste, se va imparti copiilor ei.
Da, mătușa mea și mama sunt singurii copii, mai avea un băiat dar a murit și nu are moștenitori. Altceva am întrebat, actele de proprietate sunt la mătușa mea, nu prea reușesc sa dau de ea, copii ei îmi tot spun ca este bolnava și chestii de genul, acum întrebarea mea e următoarea, ce pași ar trebui sa urmez eu și sora mea pentru a avea dreptul de a pune în vânzare partea noastră din pământ ce ni se cuvine? Dacă puteți sa ma indrumati spre o cale pentru a reuși sa fac asta. Ma gândeam ca dacă dau averea în judecata, automat se face succesiune și fiecare își primește partea sa în acte, eu în prezent nu am acte pe terenul ce îmi aparține, cum nici mătușa mea sau copii ei nu au, au actele bunicilor doar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Mostenire thegame1983 thegame1983 Buna ziua! As avea o nelamurire pe care sper sa o pot rezolva online..... Bunica mea afost adoptata de catre matusa si unchiul ei fiind apoi singurul copil ... (vezi toată discuția)