avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Trebuie să plătesc cass?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Trebuie să plătesc cass?

Bună seara
Eu sunt pensionară din anul 2022 luna iunie. În cursul anului 2024 am realizat venituri din pensie pentru care nu plătesc CASS și am mai încasat în cursul anului 1600 RON dobânda la un depozit bancar și 2500 RON dividende. Intrebarea mea este dacă trebuie să plătesc cass pentru cei 5100 RON încasați și trebuie să depun declarația.Am apelat la dvs deoarece nu am putut contacta ANAF
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Bibi60 , utilizator 14:58, 26 Ianuarie 2025
Revin la mesaj și comunic că dobanda la depozit nu am incasat-o., ea s-a capitalizat. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Pentru cazul concret descris de dumneavoastra, la acele valori ale celor doua venituri, nu trebuie sa plătiți cass și nici sa depuneți declaratia unica.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Bună ziua,
Cu scuzele de rigoare, am uitat sa menționez ca în cursul anului 2024 am încasat în transe lunare de 1500 roni pensia privată pilonul III.
Având in vedere aceste completări, este necesar sa depun declarația unica și să plătesc cass?
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit obtinut din dobanzi la depozite si titluri de stat Marioni Marioni Buna seara, Nu cunosc noile modificări la codul fiscal si de aceea as dori sa pun urmatoarele intrebari: 1. Am inteles ca pentru dobanzile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Plata cass dacă am cumpărat actiuni AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am cumpărat acțiuni la Bursa București anul trecut și am primit dividente Am înțeles că impozitul pe dividente se reține la sursa ,la brokerul cu care ... (vezi toată discuția)