avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... In urma unui eveniment rutier soldat cu victime iar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

In urma unui eveniment rutier soldat cu victime iar apoi cu decesul ...

In urma unui eveniment rutier soldat cu victime iar apoi cu decesul victimei, s-a obtinut o suma de banii reprezentand daunele morale pentru 3 copii, majori.
2 dintr ei au primit plata de pe 02.12.2024 insa al 3lea fiu nu.
Ulterior am aflat ca firma de asigurari a comis o greseala si a efectuat 2 platii in contul la unul dintre fii acestuia.
Firma de asigurari a recomandat amiabil ca acel fiul ce a primit doua platii sa ii transfere contravaloarea si fiului ce nu a primit despagubirea, insa acesta nu doreste sa faca acest lucru.
Ce se poate face ? Fiul ce nu a primit banii ce trebuie sa faca mai departe ? Banii lui de pe despagubire sunt virati in contul fratelui insa din greseala firmei de asigurari.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 10:43, 17 Ianuarie 2025
Buna ziua

Fiul care nu a primit banii trebuie sa ii primeasca de la societatea de asigurare.

Mai departe, societatea de asigurare trebuie sa faca demersurile necesare pentru a recupera banii de la cel care i-a primit necuvenit.
Se mai pot recupera banii de la fratele ce a incasat suma de doua ori ? Chiar daca acesta refuza sa ii returneze ?

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Fiul care nu a primit banii trebuie sa ii primeasca de la societatea de asigurare.

Mai departe, societatea de asigurare trebuie sa faca demersurile necesare pentru a recupera banii de la cel care i-a primit necuvenit.

Buna ziua

Repet: dvs trebuie sa primiti banii de la societate de asigurare, nu de la fratele dvs.

Banii i-ati primit in urma unei hotarari judecatoresti?

Daca societatea de asigurare refuza plata, cel care nu a primit banii se poate adresa unui executor judecatoresc.

Mai departe e problema societatii de asigurare sa recupereze banii trimisi din greseala. Si da, pot sa o faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura asigurare parte din casa parinteasca mia55 mia55 Buna ziua, Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu euroins privind plata despagubirilor estudiantes_jorje estudiantes_jorje Buna ziua!! Ma adresez dvs.,sperand sa aflu rezolvaea unei probleme delicate! La sf.lunii iulie,fiului meu,aflat in trafic,i-a fost lovita masina de o ... (vezi toată discuția)
Am primit banii altcuiva la salariu, dar nu ii mai am. ce pot face? Emmy123 Emmy123 Bună ziua! Fratele meu lucrează pentru o compania, iar la salariu cei de la munca i-au virat și banii altcuiva din greșeală. El nu a știut fiindca i-au ... (vezi toată discuția)