avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Părinții mei au cumpărat un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Părinții mei au cumpărat un apartament aflat ...

Bună seara. Părinții mei au cumpărat un apartament aflat la mansarda unui imobil parter și mansarda. Apartamentul are 3 spații de depozitare în care se poate ajunge doar prin apartament,respectiv prin dormitor, bucătărie și hol. Vecinii de la parter iau dat în judecată pe motiv ca acele spații sunt comune.Precizez că nu există instalații comune care sa treacă prin acele spații. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 21:49, 17 Ianuarie 2025
Buna ziua

Trebuie sa verificati releveul apartamentului daca include sau nu acele spatii.

Conform legii 196/2018 (art. 35) podul de exemplu este parte comuna. La fel si acoperisul, subsolul, terasele etc dacă actele de proprietate nu prevăd altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un proprietar, persoana fizica, are dreptul legal sa instaleze ... Campaign Campaign Un proprietar, persoana fizica, are dreptul legal sa instaleze o camera de supraveghere langa usa sa care sa vizualizeze intreg palierul, respectiv toate ... (vezi toată discuția)
Pod fara utilitati - e necesar acordul vecinilor? IoanaMaria10+ IoanaMaria10+ Buna ziua, Un pod care nu a avut conexiuni la utilitati (apa, lumina, gaz) si prin mijloace...romanesti isi face o scurgere pe exteriorul cladirii este ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre spatiu mansarda Son_2020 Son_2020 Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul ... (vezi toată discuția)