avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitate de hobby
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitate de hobby

Buna ziua, am o intrebare legata de o activitate de hobby care implica realizarea de obiecte din lemn. Sunt pasionat de tamplarie si imi place sa realizez diverse obiecte din lemn, cum ar fi scaune, mese mici, cusca pentru caine etc.
Este legal sa vand aceste produse pe site-uri specializate vanzarilor ?
Ar trebui sa am vreo forma legala pentru a le putea vinde ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2025
villian99, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:03, 18 Ianuarie 2025
Dacă le faceți pentru familie și atât, e în regulă. Pentru a le putea vinde și obține un venit impozabil, va înregistrați la registrul comerțului ca intreprindere individuală și depuneți la finanțe anual declarația unică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handmade/bricolaj/arta kartago kartago Buna ziua, As dori, in timpul meu liber, sa fac diverse produse handmade ( mici tricotaje, tablouri, felicitari, bijuterii, alte obiecte mici de bricolaj) ... (vezi toată discuția)
Ce specific juridic pot alege pentru vanzarea de obiecte hand-made rojurnalism rojurnalism Buna ziua, am si eu o curiozitate legata de modul in care as putea trece intr-o forma juridica pentru o afacere hobby de realizat obiecte hand-made. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe olx/okazii claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vanzarea de catre persoane fizice pe diverse site-uri online de conert gen olx/ publi24 de bunuri uzate sau noi se considera activitatea comerciala? Poate ... (vezi toată discuția)