avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Activitate de hobby
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Activitate de hobby

Buna ziua, am o intrebare legata de o activitate de hobby care implica realizarea de obiecte din lemn. Sunt pasionat de tamplarie si imi place sa realizez diverse obiecte din lemn, cum ar fi scaune, mese mici, cusca pentru caine etc.
Este legal sa vand aceste produse pe site-uri specializate vanzarilor ?
Ar trebui sa am vreo forma legala pentru a le putea vinde ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2025
villian99, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:22, 18 Ianuarie 2025
Dacă le faceți pentru familie și atât, e în regulă. Pentru a le putea vinde și obține un venit impozabil, va înregistrați la registrul comerțului ca intreprindere individuală și depuneți la finanțe anual declarația unică.
In cazul intreprinderii individuale este necesara existenta unui spatiu special destinat realizarii produselor, echipat corespunzator ? Sau este suficient un spatiu existent deja in actuala gospodarie ? (de exemplu o magazie sau o anexa a casei)
este o activitate de productie, deci trebuie sa aveti spatii adecvate pentru productie si depozitare. trebuie sa aveti fie sediu cu activitate, fie (de preferat) punct de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatie necesara infiintare firma productie mobila si derivate bogdanmihaisavu bogdanmihaisavu Buna ziua, In speranta ca veti avea timp sa-mi raspundeti la intrebari, apelez la dvs. Povestea este urmatoarea. Doresc sa-mi infiintez un mic atelier de ... (vezi toată discuția)
Legislatie la zi debitare material lemnos sugar22 sugar22 Buna, Sunt confuz, Care legi trebuiesc luate in considerare sau/si reglementeaza pentru atelier tamplarie cu urmatoarele activitati: prestari ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comercialiala, aprobari, conditii speciale Marius20100 Marius20100 Buna ziua, as dori sa stiu la infiintarea unui SRL cu domeniu de activitate Comert cu ridicata al materialului lemnos si de constructii, Intermedieri in ... (vezi toată discuția)