avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt vizat de restructurarea companiei si as dori sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt vizat de restructurarea companiei si as dori sa stiu daca ...

Sunt vizat de restructurarea companiei si as dori sa stiu daca in acest context este legal ca angajatorul sa imi ofere sa incetam contractul cu acordul partilor cu 4 luni compensatorii
Sunt de aproape 9 ani in companie si am avut rezultate remarcabile, in fiecare an.
Ma gandesc sa formulez o contestatie
Inteleg ca trebuie sa existe niste criterii pe baza carora se aleg oamenii care pleaca, as putea sa le cer sa fie transparenti ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 19 Ianuarie 2025
Da, va poate face o astfel de oferta ... contestatia o puteti formula dupa primirea deciziei de concediere la Tribunalul in raza caruia domiciliati.

Este vorba de concediere individuala sau colectiva?
Este vorba de concediere colectiva (din mai multe departamente)
La noi in departament sunt 2 linii de business dar cea din care fac eu parte nu avea probleme
As putea sa le cer sa imi arate criteriile pt care am fost ales ? Consider ca nu eram primul candidat pe lista, sunt de foarte mult timp in compania si am avut si rezultate bune
Cati salariati sunteti in total?
Cred ca in jurul la 2000, nu stiu cati sunt afectati, inteleg ca multe companii au procedat asa in 2025
1. Pentru a fi concediere colectiva trebuie sa dea afara cel puţin 30 de salariaţi.

2. In speta, trebuie sa existe criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Acestea sunt mentionate fie in ccm aplicabil, fie in regulamentul intern. Documente pe care le puteti studia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul functii - concediere individuala - ordine prioritate kira.11 kira.11 Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata, in functia X la compania Y. Temporar detin si functia de sef departament, titulara acestui post fiind in ... (vezi toată discuția)
Prioritate in desfiintarea departamentului sarbu_sarbu sarbu_sarbu Buna seara. Lucrez intr-o companie care a decis desfiintarea unui birou din cadrul unui departament, in care activau 2 persoane: sef birou si un ... (vezi toată discuția)
Restructurare, ordinea de prioritate ContSters74449 ContSters74449 Buna ziua, Art 79, al 2, CCMRC,prevede ordine de prioritate a salariatilor ce pot fi disponibilizati. din motive ce nu tin de persoana lor.Aceasta ... (vezi toată discuția)