Sunt vizat de restructurarea companiei si as dori sa stiu daca in acest context este legal ca angajatorul sa imi ofere sa incetam contractul cu acordul partilor cu 4 luni compensatorii
Sunt de aproape 9 ani in companie si am avut rezultate remarcabile, in fiecare an.
Ma gandesc sa formulez o contestatie
Inteleg ca trebuie sa existe niste criterii pe baza carora se aleg oamenii care pleaca, as putea sa le cer sa fie transparenti ?
Este vorba de concediere colectiva (din mai multe departamente)
La noi in departament sunt 2 linii de business dar cea din care fac eu parte nu avea probleme
As putea sa le cer sa imi arate criteriile pt care am fost ales ? Consider ca nu eram primul candidat pe lista, sunt de foarte mult timp in compania si am avut si rezultate bune
1. Pentru a fi concediere colectiva trebuie sa dea afara cel puţin 30 de salariaţi.
2. In speta, trebuie sa existe criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere.
Acestea sunt mentionate fie in ccm aplicabil, fie in regulamentul intern. Documente pe care le puteti studia.