avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare mijloc fix

In cazul unor mijloace fixe care se vad sub pretul de achizitie, existent in contabilitate, cum se va face impozitatea??
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ulm , utilizator 15:23, 2 Noiembrie 2006
pe site-ul www.mfinante.ro

Intrebare:

Va rugam sa ne precizati daca prevederea privind amortizarea fiscala referitoare la vanzarea mijloacelor fixe prin unitati specializate sau prin licitatie organizata, confom legii, se aplica si in cazul in care valoarea mijlocului fix este mai mare decat valoarea contabila neamortizata (valoarea neta)? Sau se aplica si in cazul mijloacelor fixe vandute prin institutii specializate, indiferent de valoarea neamortizata si de pretul de vanzare a mijlocului fix respectiv?

Raspuns :
In conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare, Titlul II, art. 24, alin. 15, valoarea ramasa neamortizata a mijloacelor fixe amortizabile vandute este deductibila la calculul profitului impozabil, in cazul in care acestea sunt valorificate prin unitati specializate sau prin licitatie organizata potrivit legii, indiferent de valoarea obtinuta. Prin "unitati specializate" se intelege urmatorul fapt: persoanele juridice care, potrivit obiectului de activitate, intermediaza instrainarea mijloacelor fixe respective, departamentele specializate aflate in structura organizatorica a societatii, organizate potrivit regulamentului de organizare interna, precum si alte unitati cu activitati similare. Mentionam ca, in cazul valorificarii mijloacelor fixe complet amortizate, nu se inregistreaza cheltuieli cu "valoarea ramasa neamortizata".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Active necororale croberta croberta Cum se poate scoate din evidenta un program informatic care numai este de actualitate ? Ce inregistrari contabile se fac si in baza caror documente poate fi ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate ch. cu valoarea neamortizata a mijloacelor fixe casate flo72 flo72 Buna ziua, Legea 571/2003 actualizata pe 17.11.2006 Art. 24 (15) Pentru mijloacele fixe amortizabile, deducerile de amortizare se determina fara a lua ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)