avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am o întrebare din domeniul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am o întrebare din domeniul imobiliarelor. Pe scurt ...

Bună ziua, am o întrebare din domeniul imobiliarelor.
Pe scurt am primit o oferta de a cumpăra o casă de la o ruda, cu care am discutat următoarele aspecte, la care ambele părți suntem deacord.
Pentru următorii 5 ani nu îmi permit sa accesez un credit, ca urmare înțelegerea ar fi următoarea.
1.Timp de 5 ani voi plătii direct către vânzătoare un cuantum lunar.. Sa spunem 300 de euro.
2.pretul locuinței se va stabilii acum la începutul perioadei de 5 ani și nu se va modifica.
2.Aceasta plata se va face anual(minim 3600 euro pe an). A. În acest timp eu voi locuii în acest imobil.
Dupa trecere celor 5 ani voi accesa un credit cu suma rămasă de plata. Scăzând din suma convenita la început, sumele rambursate anual. Astfel voi achita toată suma.
Vânzătorul este deacord cu acesti termeni.
Intrebarea mea este ce fel de act notarial as putea întocmi, astfel încât ambii sa fim liniștiți, și eventual sa îmi permită mie ca și cumpărător sa fac contracte la energie electrica, gaze etc pe numele meu. Și sau sa îmi permită sa investesc în îmbunătățiri ale imobilului fără frica.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:24, 20 Ianuarie 2025
Bună ziua, Ati fost la notar? Mergeti la notarul din sat de la dvs si discutati acolo. Oricum veti ajunge la el pana la urma. Este primul care va poate da indrumari. Daca vreti sa va asigurati suplimentar mergeti si cu un avocat care sa va citeasca actele astfel incat sa fiti siguri ca ceea ce ati convenit se reflecta in continutul actului notarial intocmit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate juridica - contract imprumut intre 2 pers fizice. nelegalizate la notar Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, La cumpararea apartamentului, am intocmit si semnat un contract de imprumut cu fostii proprietari, pentru o parte din avans. Contractul suna ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)
Cer sfaturi cumparare apartament! me-alina me-alina care sunt obligatiile mele de cumparator la achizitionarea unui apartament? cer consiliere in legatura cu tot ce ar trebui sa stie un cumparator la ... (vezi toată discuția)