avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Am achiziționat recent un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Am achiziționat recent un apartament într-un bloc ...

Bună ziua,

Am achiziționat recent un apartament într-un bloc construit în 1974. Rețeaua electrică veche (din aluminiu) este într-o stare avansată de degradare – firele sunt aproape arse și se dezintegrează foarte ușor. În plus, am descoperit că fostul proprietar a făcut conexiuni directe între firele de aluminiu și cele de cupru.

Din acest motiv, am decis să refac întreaga instalație electrică. Aș dori ca prizele să fie montate îngropat, ceea ce presupune realizarea unor șanțuri în pereți pentru cabluri și a unor adâncituri pentru doze. Menționez că o parte dintre pereți sunt din beton armat.

Întrebările mele sunt următoarele:

Am voie să fac aceste adâncituri și șanțuri în pereții de beton armat?
Ce se poate întâmpla dacă încep lucrările și unul dintre vecini mă reclamă?

Mulțumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: GifsTV , utilizator 21:12, 23 Ianuarie 2025
Va multumesc inca odata pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie santuri pt. instalatia electrica in apartament? ddaas ddaas Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament intr-un bloc din 81 construit din placi prefabricate din beton armat. Acum apartamentul este in renovare ... (vezi toată discuția)
Perforare perete de rezistenta pentru traseu hota tlc tlc Buna ziua, Luminati-ma si pe mine, va rog, in ce priveste urmatorul aspect: fiind in renovari cu un apartament la bloc vreau sa instalez o hota in ... (vezi toată discuția)
Lucrari de renovare in apartament la bloc mircea crisan mircea crisan Ma numesc CRISAN MIRCEA,sunt din Arad,de profesie electrician si execut instalatii electrice interioare.As dori sa ma informez in legatura cu o problema mai ... (vezi toată discuția)