avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu ...

Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Mentionez ca lucrez in sistemul privat si am o vechime in munca de 20 ani, Se aplica si in sistemul privat?
Cel mai recent răspuns: iuliansere , utilizator 11:06, 21 Ianuarie 2025
Buna ziua!
Conform codului muncii, durata minima a concediului de odihna anual este de 20 zile, vezi art. 145. Conform art. 147 anumite categorii de salariati mai primesc inca 3 zile de concediu(cei care lucreaza in conditii grele, vatamatoare, periculoase, nevazatorii, persoanele cu handicap, etc).
Anumiti angajatori acorda zile suplimentare de concediu de odihna in functie de vechimea in munca sau de vechimea in cadrul companiei, insa acest beneficiu este stipulat expres in Regulamentul Intern sau in Contractul colectiv de munca la nivel de unitate, ramura. Subliniez ca este un beneficiu acordat, menit sa stabilizeze salariatii in cadrul companiei si nu o obligatie.
Acordarea zilelor de concediu de odihna suplimentar, pentru angajati, in functie de vechime nu este obligatorie pentru angajatorii din mediul privat.
zi frumoasa si sa va fie de folos informatia!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2025
IONELA-DANIELA ION, Consultant resurse umane
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile de concediu in functie de vechime in munca CURALA CURALA Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva la o problema referitor la :am o persoana care are vechime in ani de munca de 20 ani eu sant ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna albertmc albertmc buna ziua.lucrez in domeniul privat.kite zile de concediu odihna,am dreptul,dupa 1 an de munca?multumesc (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă meme19 meme19 Bună seara Soţul meu lucrează de34 de ani fără întrerupere.Acum de un an şi-a schimbat locul de muncă. Întrebarea mea este după atâţea ani de ... (vezi toată discuția)