avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:
Bunicul mamei mele a murit acum mai bine de 20 de ani. La momentul respectiv apartamentul s-a impartit jumatate intre sotia lui(mama vitrega a mamei mele) si jumatate intre cele 2 fete. Mama mea si sora ei au fost despagubite cu o suma de bani pt ca sa o lase sa locuiasca in continuare pe mama lor vitrega.
Acesta a fost singurul lucru care l-au primit in urma judecatii. Bunicul a avut inclusiv depozite bancare care au fost scoase de mama lor vitrega inainte de a muri intr-un interval de 2 saptamani, aceasta stiind ca se va intampla acest lucru deoarece facuse accident vascular.
Anul trecut dupa mai bine de 20 de ani, a murit si ea.

Mama mea mai are dreptul la ceva? Ma refer la apartamentul in care ea a locuit.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena_1234 , utilizator 21:06, 10 Februarie 2010
Da, cred ca asa stau lucrurile. Apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei celor 2. Mai trebuie spus ca ea nu a lucrat niciodata si singurul venit a fost pensia de urmas. Dupa moartea bunicii mele naturale, mama mamei mele, bunicul meu (tatal mamei) s-a recasatorit. A vandut casa de la tara unde a locuit cu bunica mea si s-au mutat la oras, unde au cumparat un apartament din banii luati pe casa si din banii stransi de el (el fiind preot). Nu avem acte din vanzarea casei si nici acte prin care sa se demonstreze ca fetele au primit ceva dupa moartea mamei lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)
Sora mamei, fără descendenți, a murit cu o săptămână înaintea soțului ei, care are două fete. cum se împarte moștenirea mătușii mele? kalamatianos28 kalamatianos28 Buns ziua, Matusa mea a avut un apartament cumparat inainte de casatorie.S-a casatorit,iar sotul are 2 fete din alta casatorie.Din pacate matusa a murit,iar ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)