Buna ziua!
In 2023 am cumparat o masina pe care ulterior am vandut o mai departe unei rude. Problema este ca firma de la care am achiziționat masina a intrat in insolventa și pentru ca masina a fost vândută la un pret mai mic decat cel al pietei a fost ceruta in instanță anularea vanzarii..Solutia a fost de a inapoia masina sau de a plati valoarea masinii la pretul pietei de atunci.
Intrebarea mea este daca persoana care a cumparat masina de la mine poate sa returneze masina catre firma initiala si eu sa ii platesc paguba sau nu mai este posibil acest lucru?
In general la firmele aflate în insolventa se vinde la cel mai bun preț la ofertare. Presupun că a vândut proprietarul și nu lichidatorul judiciar. Ar mai fi de văzut care era valoarea mașinii în contabilitate.. dar nu cred că trebuie să înapoiați mașina. Doar daca nu ați transcris și figurează în continuare pe numele firmei
Valoarea masinii atunci era aproximativ 10 mii de euro.Eu am cumparat o la valoarea de amortizare din contabilitate, o diferenta de aproximativ 7 mii de euro. Eu am fost dat in judecata de firma de insolventa si am pierdut, acum imi cer masina inapoi sau banii de atunci. As prefera sa dau masina inapoi (daca se poate) si sa ii dau rudei care a cumparat o de la mine banii pe ea. Masina a fost inscrisa pe numele meu si la taxe si impozite si la politie si apoi pe numele ultimului cumpărător
Aport in natura
Evelyn3
Am o problema, va rog sa ajutati cu partea legislativa.
Administratorul unei firme a depus bani pentru desfasurarea activitatii. Firma nu este in situatia ... (vezi toată discuția)