avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Sunt in CIC si urmeaza sa ma intorc la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Sunt in CIC si urmeaza sa ma intorc la munca pe 3 ...

Buna seara,
Sunt in CIC si urmeaza sa ma intorc la munca pe 3 feb. Am trimis cererea de reintoarcere.
Intre timp am aflat neoficial ca 10 colegi de pe aceeasi pozitie cu a mea au fost disponibilizati si au primit 6 salarii brute compensatorii cu art 55b dar cu incetare din 31 martie.
De asemenea neoficial am aflat ca urmeaza sa fiu data afara la reintoarcere cu motivare desfiintarea postului.
Mentionez ca este vorba despre o multinationala.
Urmeaza sa primesc acelasi pachet ca si colegii disponibilizati doar ca din 3 feb o sa fie incetarea cim.
Intrebarea este ce se intampla daca refuz. Ei nu erai obligati sa pastreze pozitia mea pana la reintoarcere si sa ma reincadreze avand in vedere obligativitatea de 6 luni protejare la locul de munca de la revenire?
De asemenea as putea oare sa negociez obtinerea de 12 luni de salarii compensatorii avand in vedere ca sunt obligati sa ma pastreze 6 luni?
Cum pot sa atac decizia lor in caz de concediere? Si este adevarat ca pe perioada procesului nu am drept de angajare in alt loc de munca?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 25 Ianuarie 2025
Nu mai exista prevederea privind protectia de 6 luni din 17.05.2021.

Puteti negocia mai multe salariii compensatorii.

In termen de 45 de zile de la comunicare puteti contesta decizia de concediere la Tribunalul in raza caruia domiciliati. Decizia poate fi contestata pentru doua motive : condiitii de forma / conditii de fond.

Nu este adevarat ca pe durata unui litigiu nu va puteti angaja in alta parte.
Buna seara,
Puteti sa ma ajutati cu un articol de lege referitor la eliminarea interdictiei de concediere de 6 luni?
Nu intervine totusi protectia cu stimulentul de insertie?
Multumesc
OUG 111/2010
art. 25 - forma actuala

....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1) și (2);
c) salariatei/salariatului care se află în concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 11 alin. (1) lit. a).

(3) Prevederile alin. (2) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii, și nici în situațiile prevăzute la art. 90 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.
...

Obs.
In mesajul initial nu ati mentionat de plata stimuletului de iinsertie !!!
OUG 111/2010
art. 25 - forma actuala

....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1) și (2);
c) salariatei/salariatului care se află în concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 11 alin. (1) lit. a).

(3) Prevederile alin. (2) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii, și nici în situațiile prevăzute la art. 90 alin. 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare.
...

Obs.

Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010
art. 25 - forma actuala

....

...

Obs.

Puteti sa imi spuneti ce inseamna se afla in plata stimulentului?
Adica pe 3 feb ma prezint la birou si solicit actele de reincepere plus adeverintele necesare pt stimulent si depun dosarul sau cum?

Alte discuții în legătură

Concediere la revenirea din cic cu varsta de pana la 1 an MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine daca angajatorul are voie legal sa ma concedieze la revenirea din CIC cu varsta de pana la 1 an, motivand ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada stimulentului de insertie andra_mr andra_mr Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca perioada in care o angajata nu poate sa fie concediata este de 6 luni sau 1 an? Nu inteleg din legea de mai jos pct ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil de pana la 1 an ioanamat ioanamat Am un copil nascut pe 04 Decembrie 2012. Sunt in concediu de ingrijire copil de pana la 1 an. Intrebarile mele sunt: 1). pentru luna a 12-a trebuie sa ceara ... (vezi toată discuția)