avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntarea la drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntarea la drepturile parintesti

buna ziua, am o cunostinta, care din diverse motive nu se mai poate ocupa de copil, vrea sa renunte la drepturile parintesti in favoarea mea, poate face acest lucru? multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 15:00, 10 Februarie 2010
Atat L.272/2004 pr. drepturile minorilor, cat si L.273/2004 pr. protectia copilului prin adoptie, nu prevad institutia (posibilitatea) renuntarii la drepturile parintesti. Calea legala ce trebuie urmata este cea prevazuta de L.273/2004, mai sus indicata, prin care sa solicitati adoptia minorului, la care cunostinta dvs., impreuna cu celalat parinte al copilului trebuie sa-si dea acordul.
Procedura cuprinde atat o latura administrativa cat si una judiciara.
Consultati un avocat care sa va indrume.
Nu.Dumneavoastra, insa , puteti sa adoptati copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie major. sca baloisibaloi sca baloisibaloi Legea adoptiei are o prevedere expresa referitoare la numele pe care trebuie sa-l poarte copilul dupa adptie, formalitatile care trebuie facute, etc. Cum ... (vezi toată discuția)
Adoptie popa remus popa remus am 30ani,necasatorit,un loc de munca stabil si bine remunerat,o locuinta proprietate personala si doresc sa adopt un copil dintr-un orfelinat,de preferinta ,in ... (vezi toată discuția)
Adoptie major mirustefi mirustefi Buna? Se poate adopta o fata in varsta de 24 de ani, ai carei parinti au decedat de mult si care a fost data in plasament la o Fundatie din Suceava. ... (vezi toată discuția)