Bună ziua! Am vârsta de 16 ani iar părinți mei sunt divorțați cu o custodie comună însă eu locuiesc cu mama astfel ca tatăl meu nu plătește pensia alimentară așa cum e scris în hotărâre ori nici nu îi fac vizite. Anul acesta am fost acceptat într-un program Erasmus în Turcia în luna mai dar se fac de acum demersurile pentru documentele oficiale. Astfel ca trebuie să îmi fac pașaportul de urgență și procura pentru a putea pleca din țara. Tatăl meu este pe deplin de acord însă acesta este plecat în Belgia pentru lucru și din ce am înțeles acesta trebuie să meargă la ambasada de la Bruxelles a României. Totuși mă puteți ajuta vă rog cu ce trebuie să facă tatăl meu exact deoarece acesta nu are studii superioare și nu înțelege exact din sursele oficiale. Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua, in functie de ce aveti dvs nevoie in concret. In principiu sa faca o declaratie la ambasada pentru acordul sau ca dvs sa plecati in programul respectiv. Dar ar fi bine sa fie studiate toate actele pentru ca cele necesare de la tatal dvs sa fie complete, sa nu aveti probleme. Un avocat poate analiza actele dvs si va poate indruma exact in functie de acestea.