avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, As dori o informație cu privire la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, As dori o informație cu privire la un dosar de uzucapiune: ...

Buna ziua,
As dori o informație cu privire la un dosar de uzucapiune:
Pe scurt:
- detin(fara acte) și administrez 2 ha de teren extravilan și 1000mp intravilan pe care se afla și o casa batraneasca, terenuri care au fost a bunicilor mei;
- bunicul este decedat din anul 2007, iar bunica din 2016, iar împreună au 2 copii, ambii în viața;
- pana la aceasta data, nu s-a deschis niciun dosar de dezbatere succesorală;
- taxele și impozitele le achit eu, din 2007;
- toate cheltuielile cu ingrijirea terenurilor si a casei sunt facute doar de mine

Având în vedere cele expuse, va rog sa-mi comunicați dacă pot deschide in instanta un dosar de uzucapiune și dacă da, care ar fi costurile la care ar trebui sa ma astept pentru a fi reprezent în aceasta speță.

Va mulțumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 19:23, 22 Ianuarie 2025
În cazul dvs. este vorba de uzucapiune imobiliară extratabulară. Potrivit art 930 Cod civil, dreptul de proprietate asupra unui imobil și dezmembrămintele sale pot fi înscrise în cartea funciară, în temeiul uzucapiunii, în folosul celui care l-a posedat timp de 10 ani. Sunt însă niște condiții, care trebuie să fie îndeplinite. Cu privire la costuri, va trebui să plătiți o taxă de timbru, care se calculează la o valoare care se stabilește la 20% din valoarea bunului a cărui posesie se solicită. De asemenea, veți plăti onorariul avocatului (onorariile diferă, de la avocat la avocat), precum și contravaloarea unei eventuale expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in posesie a unui teren Constantin0101 Constantin0101 Buna ziua,. Se poate intra in posesia unui teren daca sunt platitorul de taxe pe acel teren de Mai bine de 10 ani ? Bunicul me (defunct) Este unul dintre ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte proprietate pt un teren pe care nu are nimeni acte! 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, Care sunt pasii de urmat si cum se poate rezolva aceasta situatie: In 90’ cand s-au impartit terenurile, langa terenul nostru era o bucata ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dangabriel84 dangabriel84 cum poate tatal meu sa obtina titlul de proprietate daca in 1990 a cumparat casa cu doar o chitanta de mana . Din acel an el a fost singurul care a platit ... (vezi toată discuția)