Buna ziua. Intreb pentru 2 pensionari, sot-sotie, plecati definitiv in Germania, cu domiciuliu legal si stabil acolo, de aproape 5 ani, fara a mai avea vreo proprietate in tara si cu C.I. pe viata. Au aflat acum ca trebuie sa faca declaratii cum ca-s in viata pentru a mai incasa pensiile. Ei nu au anuntat nicaieri in tara ca nu mai locuiesc aici, sustin ca nu stiau ca trebuie sa faca lucrul acesta....Ce au de facut? Mai fac declaratiile acelea sau nu? Incaseaza pensiile in cont la o banca care are corespondent in Germania. Practic, aici le intra pensia in lei si acolo o ridica in euro. Nu stiu daca cei de la pensii stiu sau pot sa afle. Am sunat la Evidenta Populatiei din orasul de domiciliu si mi-au zis ca ei nu stiu ce trebuie sa faca, ca nu se ocupa cu asa ceva!!??!!.....Am cerut si parerea celor de la CNPP dar inca nu am primit niciun raspuns. Ideea este, in situatia data, trebuie sa faca declaratia de viata? Si ce trebuie sa faca ca sa intre in legalitate? Va rog sa-mi raspundeti pe intelesul lor, pentru ca o sa le trimit raspunsul. Va multumesc!!!
Divort in lipsa
janinando
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Am divortat de sotia mea in 2008 ea fiid plecata din tara nu dadea de 3 ani nici un semn,am urmat procedura am dat la ... (vezi toată discuția)