avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Datorie pensie întreținere, este prescrisa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Datorie pensie întreținere, este prescrisa?

Bună seară
Am și eu nevoie de niște sfaturi avizate în următoarea speță:
Am un copil cu fosta concubina acum în vârstă de 14 ani, de aproape 10 ani îl am intretinere singur, această fără să își dea vreun interes în creșterea copilului!
În urma cu 9 ani am convins-o sa semnăm un acord de mediere prin care se stabilească domiciliul la mine, custodie comuna și program de vizită, respectiv doua wekenduri pe luna la ea!
După semnarea acordului la scurt timp pe această nu a mai interesați soarta copilului nici nu știu dacă știe în ce clasa este!
Prin 2019 am decis sa-i pun o oprire pe salariu pentru pensia de întreținere restanta, la semnarea acordului am trecut suma de 500 de lei deoarece mediatorul a spus ca trebuie sa existe o suma minimă, sincer nu aveam nevoie de banii ei dar am pus oprirea pt ca nu o interesa deloc de copil și nu își I deplina nici restul sarcinilor , nu se vede cu el , nu îl mai lua la ea etc...
A avut oprire pe salariu cca 12-13 luni pana la stingerea datoriei din urmă....
Odată terminata executarea silită această a început sa achite pensia la zi !
Problema este ca pe întreaga durata a executării silite ea nu a mai plătit și lunile în curs considerând ca dacă are oprire pe salariu nu mai e nevoie sa o facă!
Și practic a rămas echivalentul a 12-13 luni restante de pensie de întreținere
Cum pustiu a împlinit 14 ani as vrea sa i deschid un cont personal de economii și ma gândeam ca i ar prinde bine sa-i recuperez și acea restanță dacă mai este posibil dpdv legal având în vedere ca ar fi din perioada 2018
Menționez ca această lucrează,a pe un salariu f bun, are o mașina ok, și condiții de trai mai mult decât decente
Se considera prescrisa datoria? Ea apoi a precizat pe fiecare chitanță prin posta, plata pensie întreținere luna X!
Am citit tot pe aici ca dacă sunt luni neachitate sumele achitate ulterior se considera ca fiind pt suma restanta și altfel nu mai intervine prescripția dar părerile erau împărțite
Apreciez orice sfat
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
Jwjwj, utilizator

Alte discuții în legătură

Executate silita pensie intretinere restanta Jwjwj Jwjwj Bună seara Am și eu următoarea situație: In urma cu cca. 9-10 in urma despartirii de fosta mea concubina am decis de comun acord ca fiul meu atunci în ... (vezi toată discuția)
Daca fostul sot nu a mai achitat pensia de intretinere completa ... jewelled jewelled Daca fostul sot nu a mai achitat pensia de intretinere completa pentru copilul major student, conform hotararii judecatoresti, exista posibilitatea de a fi ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotărârii judecătorești de către mamă și ... Luciann739 Luciann739 Bună ziua Se dă următoarea situație Im 2017 am incheiat o relație de 9 ani cu fosta iubită/ concubina In urma relației a rezultat un copil acum în ... (vezi toată discuția)