avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executate silita pensie intretinere restanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executate silita pensie intretinere restanta

Bună seara
Am și eu următoarea situație:
In urma cu cca. 9-10 in urma despartirii de fosta mea concubina am decis de comun acord ca fiul meu atunci în vârstă de 6 ani sa rămână la mine! Ulterior am semnat și un acord de mediere la notar unde se stabilea domiciliul la mine, programul de vizită cât și de dormit la ea, și pensia de întreținere din partea ei de 500 lei! Aceasta nu a achitat niciodată acea pensie, iar programul l-a respectat câteva luni după care nu prea a mai interesat-o de copil! După vreo 3 ani a-mi decis sa-i pun o oprire pe salariu si conturi pentru suma datorată , I s-a pus o oprire lunara de 700 lei la acea vreme strict pentru suma restanta, oprirea a durat aproape 2 ani pana s-a recuperat suma toată din salariu ei.. însă în toată perioada în care a avut instaurata oprirea pe salariu ea a considerat ca nu mai e nevoie sa achite și pt lunile în curs de moment ce i se Oprea lunar din salariu astfel ca s-au mai strâns vreo 10-11.000 lei in perioada acea!
Odată ce s-a încheiat oprirea aceasta a început sa achite lunar suma de 500 lei pt lunile în curs! Cum nu se implica deloc în viața copilului nici acum 10 ani mai târziu, as vrea totuși sa recuperez pt el și acea sumă restanta, bănuiesc ca modalitatea de a face asta este aceiași sa ma orientez către un executor..însă ultima experiență cu aceștia a fost horror, îmi virau suma reținută doar după ce-i sunam eu să i întreb lunar dacă au reținut banii, alteori nu îmi virtual deloc spunând ca luna asta au reținut ei taxele de judecată...dar pe mine nu mă anunță nimeni... poate am ales eu executorul greșit.. sau asta este procedura în general?
De asemenea as dori sa știu dacă exista vreo posibilitate sa cer cumva atât suma restanta dar în același timp sa fie obligata sa achite și pensia pentru lunile în curs..
Altfel se va întâmpla același lucru...I se va retine suma restanta iar ea nu va mai achita lunile în curs iar practic eu voi primi tot vei 500 de lei sau 600 depinde de suma oprita lunar...!
De asemenea pot cumva renegocia acordul de mediere odată rămas definitiv în instanță? Menționez ca fosta concubina are venituri destul de mari (peste 12.000 lei lunar) deși în acte are salariul minim, conduce o mașina relativ scumpă și un stil de viață luxos, operații estetice etc... deci nu este o problema de lipsa a banilor
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2024
Jwjwj, utilizator
Vorbiti cu un avocat, nu vi le poate popri executorul pe ambele, insa poate continua executarea pana ajunge la zi. Dar discutia cu un avocat trebuie sa aiba in vedere si poate o cale amiabila de recuperare, dar si o eventuala prescriptie a acelor sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie pensie întreținere, este prescrisa? Jwjwj Jwjwj Bună seară Am și eu nevoie de niște sfaturi avizate în următoarea speță: Am un copil cu fosta concubina acum în vârstă de 14 ani, de aproape 10 ... (vezi toată discuția)
Abandonul de familie art. 378 gabriel555 gabriel555 Buna ziua as avea si eu o intrebare! Daca am semnat un acord de mediere cu fosta concubina unde aceasta se obliga se achite lunar su7ma de 500 de Lei lunar ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am o hotarare de divort definitiva, iar fostul sot nu vrea sa plateasca copiilor pensia de ... (vezi toată discuția)