avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. După o discuție cu managera mea mi s a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. După o discuție cu managera mea mi s a adus la ...

Bună ziua. După o discuție cu managera mea mi s a adus la cunoștință ca am fost înregistrată fără acordul meu de către o colega de munca. Eu ca discuție am fost în înregistrare foarte frustrata într-adevăr pe locul meu de munca, spunându-mi ofurile și nemulțumirile către colega mea.
Faptul ca am fost inregistrata fără acordul meu la locul de munca, se poate face ceva împotriva ei?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 09:29, 27 Ianuarie 2025
Numai dacă utilizează înregistrarea fără acordul dvs puteți sa va adresati instantei.
Conform Deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie astfel cum a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 1047 in data de 18 octombrie 2024,
Inalta Curte a decis ca proba cu inregistrarea unei convorbiri telefonice intre un salariat si un alt salariat sau reprezentant al angajatorului, solicitata intr-un litigiu impotriva angajatorului, este admisibila, chiar daca inregistrarea a fost efectuata fara acordul si/sau informarea prealabila a interlocutorului, cu conditia asigurarii unui just echilibru intre dreptul la proba, pe de o parte, si dreptul la viata privata, pe de alta parte in sensul ca incuviintarea probei trebuie sa fie indispensabila exercitiului dreptului la proba si strict proportionala cu acest scop.

Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
Preda E. Diana, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proba cu inregistrarea unei convorbiri telefonice intre un salariat si un alt salariat sau reprezentant al angajatorului, solicitata intr-un litigiu impotriva angajatorului, este admisibila.

Decizia nu se refera la un litigiu intre doi colegi.
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A fost folosita doar ca să ii arate managerii ca eu sunt "frustrata" pe locul de munca.
Ma repet, nu a fost telefonic, eram la munca împreună, iar eu mi am spus ofurile către ea. Atât.
Aseară am fost sunata de către dna manager sa îmi spună ca, colega mea I a arătat intenționat înregistrarea ca să "ia masuri" împotriva mea precum ca ma plâng despre locul de munca
Cam asa percep eu situația.
Cornel Vasile a scris:

Numai dacă utilizează înregistrarea fără acordul dvs puteți sa va adresati instantei.

9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce masuri sa ia ? Poate doar sa faca presiuni pentru a va da demisia.

Libertatea de exprimare nu poate constitui o abatere disciplinara .
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Convorbirile telefonice proprii - proba in divort mariaioanacampioana mariaioanacampioana Tatal meu se afla in relatii proaste cu mama si intentioneaza sa introduca divort. Ea discuta cu rudele in termeni foarte buni despre el, dar la telefon ii ... (vezi toată discuția)
Interceptare convorbiri gsm ignition ignition Situatia mea: Doresc sa comercializez telefoane mobile (terminale) GSM care permit inregistrarea convorbirilor efectuate de pe ele (primire/initiere) in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea poate fi proba in instanta? carmen silva carmen silva Buna ziua, as dori sa va intreb daca o discutie inregistrata pe telefonul mobil, unde patronul unei fierme jigneste si vorbeste trivial unui angajat in fata, ... (vezi toată discuția)