avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Vin si eu cu cu o speta foarte grea: In ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Vin si eu cu cu o speta foarte grea: In 2024 luna ...

Buna seara,
Vin si eu cu cu o speta foarte grea:
In 2024 luna iulie, mi-am depus dosar de concurs cu toata documentatia necesara.
La data de 12.08.2024 a fost publicata pe hubmai lista cu cei care nu au indeplinit cerintele.
Am fost dintre cei norocosi cel putin asa am crezut.
In septembrie a urmat proba sportiva, pe care am promovat-o.
In octombrie a fost proba scrisa, pe care am promovat-o.
In noiembrie au urmat testul psihologic la care am fost declarat apt si apoi fisa medicala la care la fel am fost declarat apt.
Pe data de 22.10.2024 am mers la unitate si am depus actele conform cu originalul.
Mentionez ca toata tevatura asta m-a costat: fisa medicala 1040 de lei plus transport si cazare Galati via Ploiesti-Bucuresti-Ploiesti-Vaslui. Numai asta a fost cam 2000 de lei plus turele pierdute la locul de munca, undeva la 1000 de euro, am contabilizat eu.
La data de 22.01.2025 dupa ce nu s-a mai comunicat nimic, 4 dintre colegi au fost incadrati incepand cu data de 31 dec. 2024, iar eu am primit vestea ca mi-a fost invalidat dosar.
Motivul- " faptul ca la momentul completarii autobiografiei, din omisiune, din graba, si faptul ca am vrut sa imi sterg din minte, faptul ca in 2014 am avut o condamnare cu Amanarea aplicarii, despre care nu imi mai amintesc mare lucru, deoarece am vrut sa sterg acest episod din memoria mea. Iar pentru acest motiv mi-a fost invalidat dosarul, desi asteptam totusi avizul DGPI.
Acum, nu spun ca ma declar nevinovat ca am omis acel lucru, insa eu aveam la cunostinta, cel putin asa am stiut eu ca mentiunea aceea nu a fost trecuta niciodata pe cazierul pe care eu l-am scos de la Caziere judiciare, si imi amintesc ca in 2017 am scos un cazier judiciar si acea mentiune nu aparea.
Astfel spus, mentiunea asta nu dispare niciodata?
Totusi vorbim de 11 ani si o amanare a aplicarii pedepsei.
Este normal totusi sa intoarca lucrurile in defavoarea mea, unitatea angajatoare IJJ Galati. Si totusi de ce nu mi-a respins dosarul atunci cand "chipurile" au fost facute verificarile dosarelor.
Ce au verificat ei timp de o luna?
Si ce au verificat acum dupa 7 luni de concurs prin care eu m-am straduit sa promovez toate probele.
Adica mi se pare injust sa lasi omul sa parcurga atatea etape si la sfarsitul concursului sa dai cu bata in balta asa.
Tin sa spun ca e in joc totusi demnitatea mea, starea morala de care s-a ales praful, depresia s-a instaurat profund.
Si nu numai dar am doi copii, doua fetite, una de 6 ani si una de 9 ani. Casatorit bineinteles. Nici nu vreti sa stiti ce stare este in familia mea, dupa toata aceasta situatie.
Acum intreabarea este:
Ce este de facut?
Sta in picioare vreun proces ?
Exista posibilitatea de a intoarce acest lucru sau ramane asa, si cu banii pierduti si terminat psihic?
Numai spun faptul ca am mai activat la ei in 2006-2011, eu fiind plutonier trecut in rezerva, iar atunci motivul disponibilizarii, a fost cauzat de urmare a reorganizarii unitatii, datorita faptului ca se faceau disponibilizari masive, se diminuasera salariul cu 25% se marise tva la 24% .

Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
penca_claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 24 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti promova o actiune in instanta cu privire la invalidarea dosarului , dupa ce acesta a fost validat si ati fost admis la celelalte probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ştergere mentiune din cazierul judiciar scmarian94 scmarian94 Buna ziua, Mi-am scos cazierul judiciar recent si vad ca apar urmatoarele date: Stabileste 4500 amenda pentru savarsirea faptei prevazute art. 335 alin. ... (vezi toată discuția)
Nu siu ce sa fac aurel71 aurel71 in 1993 am fost condamnat cu suspendare la 3 ani acum vreau sa-mi fac dosar pentru a da la politie a-s vrea sa stiu daca imi va aparea chiar daca in cazierul ... (vezi toată discuția)
Amânarea aplicãrii pedepsei vs. mențiuni în cazierul judiciar boby_yoghi boby_yoghi In urma conducerii sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0,8, in urma hotararii judecatoresti ramase definitiva mi s-a aplicat o pedeapsa de 1 an ... (vezi toată discuția)