avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Am acordat un împrumut fara dobanda unei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Am acordat un împrumut fara dobanda unei persoane ...

Bună ziua,
Am acordat un împrumut fara dobanda unei persoane din Buzau in august 2023 si nu mi-a restituit banii.
Am incheiat atunci un contract doar intre noi doi, in care am stipulat de comun acord, ca in caz de liticiu instanta competenta sa fie la Targu Mures, unde am domiciliu.
Pot sa ma adresez instantei din Targu Mures,
Își poate declina aceasta competența catre instanța din Buzau, unde paratul are domiciliul ?
Cel mai recent răspuns: sbpackard170 , utilizator 20:41, 24 Ianuarie 2025
Dacă ați făcut actul de împrumut la notariat, iar în acest act este prevăzut termenul de restituire, mergeți direct la executor în cazul în care termenul a fost depășit..
Mulțumesc pentru răspuns,
Revin cu precizarea că actul nu a fost făcut la notariat, semnat doar de noi părțile, în care am stipulat că eventualele litigii se vor judeca la instanta de la domiciliul meu.
Sunteți amabil vă rog, să- mi spuneți dacă pe baza acestei mențiuni din contract, este competentă instanța de la domiciliul meu ?

Mulțumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinarea competentei catacata2011 catacata2011 Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o nelamurire,,si anume: daca eu in calitate de parat intr-un proces pt incredintare minor,,avand domiciliul stabil in x ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara - natura civila sau comerciala? dan1mircea dan1mircea Buna ziua, SC A SRL revendica un imobil de la SC B SRL. La primul termen in fata completului specializat de comercial instanta decide a trimite dosarul la ... (vezi toată discuția)
Creanta persoana fizica Radu89 Radu89 Buna ziua. Am imprumutat acum 10 luni o persoana fizica cu o suma importanta de bani(precizez ca am semnat si un contract) dar persoana in cauza nu mi-a ... (vezi toată discuția)