avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Am un băiat de 22 de ani, pina la 18 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Am un băiat de 22 de ani, pina la 18 ani am plătit ...

Bună ziua ! Am un băiat de 22 de ani .pina la 18 ani am plătit pensie de întreținere.A abandonat liceul plecând din tara.A muncit 2-3 ani are masina luata în rate.Acum sta în concubinaj de 2 ani .A venit în tara sa-si continue studiile.Daca sta în concubinaj ori se căsătorește eu sunt obligat sa plătesc pensia de întreținere pina când face 26 de ani?.Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:39, 25 Ianuarie 2025
Ca sa fiti obligat la plata pensiei dupa majorat este necesar sa existe o hotarare judecatoreasca in caest sens.

Prin urmare, baiatul devenit major trebuie sa va dea in judecata, sa faca dovada continuarii studiilor si de asemenea a starii de nevoie. Fara a exista starea de nevoie dovedita, nu veti fi obligat sa platiti pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui se plătește pensie de întreținere după 18 ani Andrei Malu Andrei Malu In puțin timp fata mea va deveni majoră. În prezent, pensia de întreținere este plătită de către mine într-un cont al mamei ei. Cum ar trebui să ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - problema Marcel-T Marcel-T Am si eu o problema cu pensia alimentare, ambi copii au intrerupt scoala dupa terminarea liceului(1 an fata, respectiv 2 ani baiatul). Am 50 de ani,divortat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Radu Aura Radu Aura Am instituit poprire cu nume de intretinere pe salariul unui salariat, insa am urmatoarea nelamurire: copilul este clasa a- XII-a, daca nu continua studiile ... (vezi toată discuția)