avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! As dori sa stiu daca pot calatori in afara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! As dori sa stiu daca pot calatori in afara tarii cu ...

Buna ziua! As dori sa stiu daca pot calatori in afara tarii cu pasaportul chiar a doua zi dupa ce am avut cununia civila si de asemenea in cat timp trebuie sa imi schimb actul de indentitate cu noul nume?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:44, 26 Ianuarie 2025
Buna ziua

Daca va schimbati numele nu se poate. Nu mai aveti voie sa folositi acel pasaport.

[ link extern ] /

Conform OUG 97/2005 (art 19) trebuie sa va schimbati actul de intitate in termen de 15 zile.
La fel e și atunci când exista o hotarare judecatoreasca care obliga la schimbarea numelui și totuși se plimba și cu buletinele și cu pașapoartele ani de zile pana la expirate.
Dacă aveți biletele, practic nu aveti de ales decât sa ieșiți cu acel pasaport.
Mai ales ca obligația e sa schimbați în câteva zile.
Nu vq opreste nimeni la granita
Sfatul colegului este cel legal, însă dacă plecați a doua zi n-o să aveți probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea tarii dupa casatorie Mona121 Mona121 Intr-o saptamana uremaza sa ma casatoresc si imi voi schimba numele. La stare civila urmeaza sa imi perforeze buletinul(nu stiu in baza care-i legi) ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu pasaportul pe numele vechi andreea.p andreea.p Buna ziua! Am cumparat biletele de avion pentru luna de miere folosind numele de domnisoara. Problema este ca aceasta calatorie va avea loc la 2 luni dupa ... (vezi toată discuția)
Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)