avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună dimineața. Am nevoie de o clarificare privind ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună dimineața. Am nevoie de o clarificare privind legile ce ...

Bună dimineața.

Am nevoie de o clarificare privind legile ce țin de camerele de supraveghere din blocuri. Am găsit informații clare despre montarea lor pe domeniul public și pe proprietate privată, dar nu mi-e clar ce lege se aplică în cazul spațiilor comune, cum ar fi spațiile comune dintr-un bloc, care nu e public, dar nici privat în sensul în care un apartament e privat.

Eu locuiesc la etajul unui bloc din București. Vecinul de vis-a-vis de mine și-a montat o cameră care filmează tot etajul, inclusiv toate ușile de pe etaj - culmea e că fix ușa lui nu cred că o prinde în cadru din unghiul în care e pusă.
Eu nu am fost întrebat niciodată dacă sunt de acord cu montarea camerei și captarea imaginilor cu mine de fiecare dată când intru și ies din apartament.
Administratorul blocului știe de ea deoarece l-am văzut cel puțin o dată umblând la cameră, plus că tot timpul vine pe etaj la acel vecin.

Avem un grup de whatsapp al blocului în care s-a discutat recent despre montarea de camere în bloc în urma unei murdării făcute la o altă scară.
Administratorul a spus ferm: "Nu se vor monta camere pe etaje."
Eu am cerut o clarificare privind motivul pentru care nu se vor monta, spunând că este deja una montată la scara mea.
Administratorul nu a mai răspuns nimic, deși a văzut imediat mesajul meu. A doua zi am insistat pe grup pentru o clarificare și a răspuns vecinul în cauză, cel care a montat camera, spunând că "fiecare are dreptul să-și monteze camere individual și nu sunt atinse drepturile fundamentale ale unei persoane."

Puteți să-mi confirmați sau infirmați dacă așa este? Legislația pe care am găsit-o pe net este clară privind spațiile publice și cele private, dar nu-mi este clar cum se aplică pentru spațiile comune private, cum ar fi etajele de bloc.

Și dacă este ilegal, cum ar trebui să procedez? Mă gândeam să fac o scrisoare câtre asociația de proprietari în care să le cer să acționeze în vederea demontării ei. Iar eventual, dacă nu vor face nimic, să merg la poliție pentru a face o plângere.

Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere irinoaia irinoaia buna ziua! am o intrebare cu privire la camerele de supraveghere. La noi la scara s-a facut adunare generala si in care s-a propus montarea de camere de ... (vezi toată discuția)
Camera supraveghere iclaudiaisabela iclaudiaisabela Locuiesc intr-un bloc cu Demisol, P, ET 1 + Pod. La demisol exista o garsoniera al carui geam da fix in aleea de acces in bloc. Cand intram in bloc, mergem ... (vezi toată discuția)
Instalare camere video bloc euely euely Buna seara, Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de ... (vezi toată discuția)