avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrarea casatoriei din strainatate in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrarea casatoriei din strainatate in Romania

Ce se intampla daca am nu am inregistrat casatoria din strainatate in Romania? Am depasit cu mult termenul de 6 luni, si doresc sa inregistrez casatoria, iar din ce am citit risc doar o amenda. Exista alte contraventii?
Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
Neeo4235, utilizator
Cel mai recent răspuns: RusRIM , utilizator 23:57, 13 Februarie 2025
Alte contraventii nu exista .
Mergeti cu incredere la consulat. Sistemul nu este facut sa pedepseasca, ci sa sprijine intrarea in legalitate.
L.E.: Se solicita transcrierea certificatului de casatorie strain.
Pentru viitor: La nastere se transcrie sau inscrie nasterea si in registrere romane (si se primeste un CNP). Si acest lucru este limitat in timp. Exista intelegere din partea consulatului, dar incercati totusi sa respectati termenele legale.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
RusRIM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. doresc transcrierea certificatului de nastere al ... Ama0211 Ama0211 Buna seara. Doresc transcrierea certificatului de nastere al copilului născut in străinătate. Certificatul de nastere a fost intregistrat prima data cu ... (vezi toată discuția)
Copii nascuti in strainatate adelinarr adelinarr buna ziua am o intrebare: Care este procedura obtinerii unui certificat de nastere pentru un copil nascut ins strainatate: trebuie facut mai intai in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere redsoftware redsoftware Luna viitoare trebuie sa nasc dar sotul nu va putea sa vina in tara sa declare copilul. Mentionez ca sotul este cetatean Iranian si casatoria noastra nu este ... (vezi toată discuția)