avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului din somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului din somaj

salut.ma poate lamuri cineva?#-o
sunt in somaj pana pe 12 feb.sunt insarcinata din 24 aug,deci acum am 24sapt si 2zile. am avut prob cu sarcina si am fost internata in spital de 2 ori.de pe 17 oct pana pe24noi si de pe 28 noi pana pe25 dec.concediile medicale le-am dus la fortele de munca(somaj)unde am lasat cartea de munca si carnetul de somaj.in toata aceasta perioada nu am mai fost l-a semnat luna de luna deoarece doamna de acolo a spus ca nu e necesar.banii de somaj mi-au venit acasa dar nu 4mil ca lunile trecute.intr-o luna 2 mil,in alta 4 si,in alta iar 2mil.deci niciodata nu a fost o suma constanta.
intrebarile mele sunt..
1beneficez de indemnizatia de crestere a copilului?
2cele 67 zile de concediu se pun in continoarea(prelungirea)somajului din 12 feb pana pe 20 aprilie?
3din sapt 32 de sarcina,adica 29 martie am dreptul la prenatal?

sper sa ma lamureasca cineva deoarece nu inteleg nimic cand citesc legile si nu ma pot deplasa la somaj sa vb cu cineva direct iar prin telefon nu are nimeni rabdare sa vb cu mine.
multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 17:49, 10 Februarie 2010
Beneficiati de concediu CIC conform OUG 148/2005-Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
b) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilită conform legii;

Perioada cat ati avut concediu medical a fost suspendat somajul si acesta se va continua cu perioada ramasa cand terminati medicalul.
concediul medical il plateste cineva?
multumesc
Agentia de somaj il plateste.
In lunile in care ati fost in medical ati avut (cel mai probabil) 75% din media veniturilor dvs pe ultimile 6 luni. Cum ati fost in somaj in aceste luni, se lua in calcul indemnizatia de somaj.
In perioada pre-postnatalului veti lua 85% din media veniturilor pe ultimile 6 luni.

Ca raspuns la intrebarile dvs.
1. Da veti beneficia de indemnizatia de CIC
2. Cele 67 de zile de medical vor prelungi somajul cu acelasi nr de zile.
3. Puteti intra in prenatal cu maxim 84 de zile inainte de data nasterii.

Aveti grija cum calculati sa aveti minim 42 de zile dupa nastere.

Fara nici un concediu medical suplimentar, aveti acum dreptul la somaj pana pe data de 19 aprilie.
Va sfatuiesc sa intrati in prenatal pe data de 18 aprilie.

Indemnizatia primita cand aveti somaj fara concediu medical este mai mare decat cea pe care ati primi-o in prenatal sau alt tip de medical.
Dupa cele 42 de zile obligatorii de postnatal, depuneti cererea de intrare in CIC si intocmiti dosarul pentru indemnizatie.
Indemnizatia de CIC va fi pentru dvs mai mare decat indemnizatia de postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului flo1982 flo1982 Buna ziua, va rog imi spuneti in cazul in care acum sunt in somaj, cand termin cele 6-8 luni de somaj, pot intra direct in prenatal si pot obtine indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Maternitate ciapa liliana ciapa liliana cum se calculeaza mai exact prenatal si postnatal in maternitate deoarece sefii mei imi dau un salar mult mai mic decat iau acum. Adica pe cartea de munca am ... (vezi toată discuția)