avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! La inceputul lunii decembrie 2024 s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! La inceputul lunii decembrie 2024 s-a comunicat decizia ...

Buna ziua! La inceputul lunii decembrie 2024 s-a comunicat decizia de divort. Pensia alimentara a ramas sa fie platita de catre tata din minimul pe economie. El nu figureaza cu venit. Trebuie sa mai depun ceva la judecatorie ca sa primesc pensia de intretinere? de buna voie se pare ca nu da nimic
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:27, 26 Ianuarie 2025
Daca hotararea a ramas definitiva o puteti legaliza, oricum partea din hotarare privind pensia de intretinere este executorie si o puteti pune in executare silita cu ajutorul unui executor judecatoresc.

Insa daca nu realizeaza venituri si nu are bunuri pe numele sau, va fi greu sa recuperati vreo suma din cele datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere noul cod civil coldmountain coldmountain Buna ziua, doresc sa aflu care este procedura prin care trebuie sa pun in aplicare hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere in mod repetat myrama_v myrama_v din 1998 am divortat si am ramas cu un copil minor in intretinere tatal nu a platit pensia la timp am facut repetate plangeri penale....la instanta in dosarele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am trecut prin divorț cu minori(trei). pe hotărârea ... Gabigeo Gabigeo Bună ziua! Am trecut prin divorț cu minori(trei). Pe hotărârea de divorț scrie ca pârâtul nu da dovada de implicare fata de familie.Are obligația de a ... (vezi toată discuția)