avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 4 frati si eu as vrea sa raman in apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 4 frati si eu as vrea sa raman in apartamentul mamei, ...

Suntem 4 frati si eu as vrea sa raman in apartamentul mamei, tatal este decedat.
Eu fiind unul dintre frati doresc sa-i despagubesc pe ceilalti 3 frati - mama este de acord.
Care este calea legala.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Petrvs , utilizator 20:58, 27 Ianuarie 2025
Frații sunt de acord?
Dacă faceți asta, la decesul mamei va trebui din nou dezbătută moștenirea și din nou, veți fi chemați la moștenire toți 4.
Și nu veți putea spune ca i-ati "despagubit" deja.
Da, ceilalti sunt toti de acord, ma gandeam ca poate un contract ceva ...
Există mai multe variante:
1. Fratii renunță la moștenirea tatălui și rămâneți moștenitori dvs și mama. Ulterior, dvs ii donați mamei cota dvs.
Cu mențiunea ca în cuprinsul declarațiilor de renunțare ale fraților, nu se va putea consemna primirea vreunei sume. Altfel, declarațiile sunt nule.
Plata o veți face dvs, separat, în particular.
2. Rămâneți moștenitori toți 5, după care încheiați un act de partaj voluntar. Mama ia imobilul, fratii primesc sulte și dvs nu luați nimic.
Cu mențiunea ca din moment ce mama rămâne cu imobilul, obligația de plata a sutelor către frati, va fi a mamei, nu a dvs.
Așadar, în actul de partaj, mama va figura ca plătitor al sultelor, nu dvs.
3. Rămâneți moștenitori toți 5. Dvs cumpărați cotele fraților (și le plătiți ca preț suma convenita), după care, singur, donați totul mamei.

Dar repet, din moment ce dvs nu luați nimic și imobilul rămâne integral mamei, din punct de vedere legal, sultele le datorează mama. Nu dvs.
Dacă le achitați dvs, efectuați o plată nedatorată.
De asemenea, aceste sulte sunt doar pentru împărțirea moștenirii tatălui.
Sa nu credeți ca o data achitate, aia e și fratii nu vor mai putea pretinde nimic la dezbaterea moștenirii mamei.
Va multumesc mult pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune toobz toobz buna ziua,in urma decesului mamei am facut succesiunea si mostenitorii sunt 3 copii plus sotul mamei .dupa discutii avute impreuna am decis de comun acord ca ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)