Bună va rog sa îmi spuneți pentru deschiderea unei succesiuni cine îmi poate cere documentele de identitate sau alte documente notarul sau cel care deschide succesiunea . Menționez ca nu locuiesc în zona unde ruda în cauza face acțiunea și m-a contactat sa i trimit copii ale actelor prin watssap. Insa am reținere credeam ca doar notarul poate cere acesta în mod oficial .
Notarul solicita documentele necesare pentru dezbaterea succesiunii. Printre ele, sunt și actele de identitate și actele de stare civila ale moștenitorilor.
Puteți sa va prezentați la biroul notarial si sa le aduceți personal.
Nu știu ce înțelegeți dvs prin faptul ca notarul cere "oficial".
Mulțumesc. Am crezut ca îmi trimite o hirtie ceva .Eu nu am nici un interes asupra moștenirii locuiesc la peste 500 km de ruda respectiva și în plus muncesc în afara tarii . Nu are rost sa cheltui bani și sa pierd timp pentru ceva ce refuz și nici nu as trimite copii ale actelor mele cuiva care 20 ani nu m a cautat nu am încredere sa dau datele mele personale care pot fi folosite la orice de oricine .
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu trimite nimic.
Dacă nu va interesează niciun bun din moştenirea respectivă, puteți da declarație de renunțare la succesiune (la orice birou notarial din România, iar în străinătate doar la Ambasada sau Consulat).
Declarația trebuie sa ajungă în original, la dosarul succesoral, însoțită de copii ale actului dvs de identitate și ale actelor de stare civilă, care dovedesc legătura de rudenie cu defunctul.
Fie o trimiteți rudelor, sa o depună împreună cu restul documentelor necesare, fie o trimiteți la biroul notarial.