avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună va rog sa îmi spuneți pentru deschiderea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună va rog sa îmi spuneți pentru deschiderea unei succesiuni ...

Bună va rog sa îmi spuneți pentru deschiderea unei succesiuni cine îmi poate cere documentele de identitate sau alte documente notarul sau cel care deschide succesiunea . Menționez ca nu locuiesc în zona unde ruda în cauza face acțiunea și m-a contactat sa i trimit copii ale actelor prin watssap. Insa am reținere credeam ca doar notarul poate cere acesta în mod oficial .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 00:14, 27 Ianuarie 2025
Notarul solicita documentele necesare pentru dezbaterea succesiunii. Printre ele, sunt și actele de identitate și actele de stare civila ale moștenitorilor.
Puteți sa va prezentați la biroul notarial si sa le aduceți personal.
Nu știu ce înțelegeți dvs prin faptul ca notarul cere "oficial".
Mulțumesc. Am crezut ca îmi trimite o hirtie ceva .Eu nu am nici un interes asupra moștenirii locuiesc la peste 500 km de ruda respectiva și în plus muncesc în afara tarii . Nu are rost sa cheltui bani și sa pierd timp pentru ceva ce refuz și nici nu as trimite copii ale actelor mele cuiva care 20 ani nu m a cautat nu am încredere sa dau datele mele personale care pot fi folosite la orice de oricine .
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu trimite nimic.
Dacă nu va interesează niciun bun din moştenirea respectivă, puteți da declarație de renunțare la succesiune (la orice birou notarial din România, iar în străinătate doar la Ambasada sau Consulat).
Declarația trebuie sa ajungă în original, la dosarul succesoral, însoțită de copii ale actului dvs de identitate și ale actelor de stare civilă, care dovedesc legătura de rudenie cu defunctul.
Fie o trimiteți rudelor, sa o depună împreună cu restul documentelor necesare, fie o trimiteți la biroul notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinti decedati (1991 si 2013) andreivan andreivan Buna seara,as vrea sa va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie care sunt actele necesare pt a face succesiunea dupa parinti pt 2 frati care sunt taxele si ce ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune si taxe notariale Valli50 Valli50 Tata a murit si acum trebuie sa dezbatem succesiune. Apartamentul e pe numele mamei si al tatalui meu, jumate-jumate deci. Eu sint singurul copil. Eu locuiesc ... (vezi toată discuția)