avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună va rog sa îmi spuneți pentru deschiderea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună va rog sa îmi spuneți pentru deschiderea unei succesiuni ...

Bună va rog sa îmi spuneți pentru deschiderea unei succesiuni cine îmi poate cere documentele de identitate sau alte documente notarul sau cel care deschide succesiunea . Menționez ca nu locuiesc în zona unde ruda în cauza face acțiunea și m-a contactat sa i trimit copii ale actelor prin watssap. Insa am reținere credeam ca doar notarul poate cere acesta în mod oficial .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:32, 29 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa suportați costuri mai mari daca succesiunea o sa fie dezbătută în instanta (la solicitarea rudelor)singura soluție dacă refuzați sa mergeți la notar sau sa dați o declarație de neacceptare.

DlGoe a scris:

Daca nu va intereseaza mostenirea, nu faceti nimic! Orice ati face, declaratia de neacceptare, etc, va costa bani+timp. Notarii pot interoga tot felul de baze de date, le pot cere institutiilor, nu au nevoie de actele dvoastra! Ruda sa astepte trecerea termenului de acceptare de un an, apoi se va improprietari fara a avea nevoie in niciun fel de dvoastra.

Declarația de neacceptate costa maximum 100 de lei și este gata în cel mult jumătate de oră.
Nu..fiți Gică contra, de parca unii sunt obligați sa stea după alții. Nimeni nu este obligat sa rămână în indiviziune.
Iar moștenitorii care vor sa dezbata moștenirea se pot adresa oricând instanței, unde cheltuielile sunt semnificativ mai mari și unde vă apucă și 2 ani de la deces, ca să mai plătiți în plus și impozit la stat.
Grozav "sfat"!
La ce instituții sa ceara notarul? Și ce baza de date sa interogheze?
Și mai ales, de ce ar face-o? Nu e treaba lui.
Procedura succesorala este o procedura necontencioasa, bazata pe acordul moștenitorilor.
Dacă moștenitorii doresc și cooperează, moștenirea se dezbate, dacă nu, la instanță.
Și după 10 ani, moștenitorii au nevoie fie de o procura fie de o declarație de renunțare din partea celorlalți.
Nu se improprietareste nimeni după 1 an, asa, automat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune Barzote Barzote Buna ziua, Pot deschide singur acceptarea succesiunii la notar fara ca ceilalti mostenitori sa fie prezenti ? Fac acest lucru deoarece ceilalti nu sunt ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa fara un mostenitor care a acceptat-o la notar? Borsec Borsec Vreau sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o informatie legata de deschiderea succesiunii. Vreau sa stiu daca o persoana care a acceptat la notar o ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)