avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In ce condiții poate primi soacra mea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In ce condiții poate primi soacra mea pensionară,pensia socrului ...

In ce condiții poate primi soacra mea pensionară,pensia socrului decedat ieri
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 07:56, 27 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate solicita pensie de urmas daca este pensionara la limita de varsta , sau are pensie de invaliditate . Daca nu mai sunt alti urmasi indreptatiti ( de exemplu , copii ai decedatului sub 26 ani si care sunt in scoala ) , va avea dreptul la 50% din pensia decedatului . Va trebui sa opteze intre pensia proprie si cea de urmas , nu le poate primi simultan .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul in virsta de 20 ani student la universitatea bucuresti ... ticarau daniel ticarau daniel Copilul in virsta de 20 ani student la Universitate Bucuresti ,tatal pensionar invaliditate de munca gr 2 mama fost salariat decedata recent copilul poate avea ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas Zetu Elena Zetu Elena 1.In urma unei tragedii fiica mea in varsta de 32 de ani a decedat,A fost casatorita si i-au ramas 2 fetite de 8 si respectiv 4 ani.A avut pensie de boala 419 ... (vezi toată discuția)
Pensie de drept pt anii de munca sau pensie de urmas? ContSters135976 ContSters135976 Buna ziua, soacra mea este nascuta pe data de 1 august 1953 si locuieste la tara. Aprope toata viata ei a lucrat la gradina si nu are pe cartea de munca decat ... (vezi toată discuția)