avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Va trebui sa platesc CASS pe dividende?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Va trebui sa platesc CASS pe dividende?

Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca a fost schimbat regimul dividendelor distribuite de fondul proprietatea. Pana acum impozitul a fost retinut la sursa si nu trebuia declarat nimic, iar alte taxe ca si CASS nu trebuia platite. Mentionez ca dividendele le obtin un urma titlurilor de proprietate mostenite. Acestea aveau regim special. Am inteles ca voi trebui sa platesc CASS pe dividende. Este adevarat?
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: curutaclaudiu , utilizator 14:32, 27 Ianuarie 2025
Da, dacă depășiți plafonul celor 6, 12 sau 24 salarii minime brute pe economie din anul în care ați incasat venitul.
Am inteles.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende distribuite asociatilor tiheserv tiheserv In anul 2018 s-au incasat dividende din dividendele distribuite pana in 2018. Totusi s-a depus o declaratie si s-a platit cass (pana pe 15 dec 2018) pentru ... (vezi toată discuția)
10% din plafonul de 12 salarii sau din 10% din valoarea dividendelor? virgilbrd77 virgilbrd77 Buna ziua! Va rog un exemplu de calcul al impozitului CASS datorat in urma unor dividende cu valoare de 50000 lei. Asociatul are impozitul achitat pe cele 12 ... (vezi toată discuția)
Calcul venit pfa sub plafon (24960 lei) danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, Pentru calculul baremului sub plafon (24960 lei) se iau in considerare doar veniturile pe PFA sau si alte venituri cum ar fi din chirii, dividende, ... (vezi toată discuția)