avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Timp de razgandire dupa semnarea unui contract?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Timp de razgandire dupa semnarea unui contract?

Buna ziua. Am o intrebare la care inca nu am gasit raspuns pe net...: Exista o lege care sa prevada ca avem un timp anume in care sa ne razgandim dupa ce am semnat un contract, chiar daca nu este prevazut in acesta? Stiu ca in majoritatea tarilor dezvoltate din U.E. ai 30 de zile in care poti incheia contractul daca nu esti multumit de serviciile respective fara a trebui sa platesti despagubiri. Este vorba despre RomTelecom.
Cel mai recent răspuns: virgil_xxl , utilizator 17:59, 10 Februarie 2010
Adresati-le o cerere in scris si dupa ce primiti raspuns incercati sa va adresati la OPC.
Daca serviciile nu sunt bune contractul se poate rezilia si prin instanta doar ca va trebui dovedit.
La noi nu exista astfel de prevederi, contractul fiind ,legea pertilor". Asadar, odata acceptate clauzele , de toate partile , contractul fiind semnat , el trebuie respectat pe perioada pentru care a fost incheiat. Au mai fost spete pe aici in care userii pueau aceasta problema, insa, dvs., ca beneficiar al acestor servicii, nu puteti rezilia contractul unilateral , fara a fi pasibil de tot felul de despagubiri, depinde si ce scrie in acel contract. Ei insa cred ca si-au rezervat acest drept, in caz de neindeplinire a obligatiilor ce va revin.
virgil_xxl a scris:
Stiu ca in majoritatea tarilor dezvoltate din U.E. ai 30 de zile in care poti incheia contractul daca nu esti multumit de serviciile respective fara a trebui sa platesti despagubiri.

Nu este deloc asa. Fiecare tara are prevederi nationale ce dau dreptul la razgandire in cazul comertului la distanta (produse cumparate practic fara verificare), dar nu altceva.
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)
Renuntare contract ContSters256555 ContSters256555 Salutari si La multi ani! De maine, dupa cum bine stie toata lumea, Romtelecom va renunta sa difuzeze cele 11 programe ale companiei PROTV SA. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)