Buna ziua.
Detin in proprietate un apartament in care nu locuieste nimeni,eu locuind la o alta adresa din oras.In toamna a avut loc o sedinta a asociatiei la care s-a ales o noua conducere.Eu nu am stiut nimic de sedinta pentru ca trec rar pe la apartament si nu am fost anuntat.Nu era normal sa fiu anuntat conform legii,ei stiind adresa mea deoarece in ianuarie mi-au trimis o scrisoare recomandata ca sa-mi platesc utilitatile.Pot sa-i actionez in instanta si ce sanse de castig am.Multumesc
Conform legii (196/2018, art 47), proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale.
Sa ii dati in judecata pentru ce anume? ce vreti sa obtineti?
Neconvicarea adunării generale conform prevederilor legii reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei.
Pentru motivul ca nu ati fost anuntat prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire puteti cere anularea hotararilor luate in acea adunare numai daca a fost adunare reconvocata. Legea cere dovada anuntarii numai pt cele reconvocate. Pentru cele ordinare, daca se intruneste cvorumul de jumatate plus unu nu mai este nevoie de dovada.