avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am ridicat drona ( DJI MINI 4 PRO de 249 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am ridicat drona ( DJI MINI 4 PRO de 249 grame ) si ...

Buna ziua, am ridicat drona ( DJI MINI 4 PRO de 249 grame ) si am filmat pe 24 ianuarie 2025 la evenimentul de langa parcul Tineretului, Jandarmeria ma amendat cu 15000 lei ca nu am aprobare de la MAPN. Am sansa sa anulez amenda ?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:14, 30 Ianuarie 2025
Trebuie vazut ce v-au scris in PV. Teoretic, fara aprobari etc. nu aveti voie sa filmati... Conditiile de greutate, distanta si aparatura trebuie indeplinite impreuna. Depinde si daca ati transmis, cat, cu ce scop, cat ati filmat etc.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu prea aveti sanse, sunt niste reguli AACR, mai ales daca ati filmat si nu aveti inregistrare :
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

valeriuvaly a scris:

Buna ziua, am ridicat drona ( DJI MINI 4 PRO de 249 grame ) si am filmat pe 24 ianuarie 2025 la evenimentul de langa parcul Tineretului, Jandarmeria ma amendat cu 15000 lei ca nu am aprobare de la MAPN. Am sansa sa anulez amenda ?

Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
latka, utilizator

Bună ziua, sunt înregistrat
latka a scris:

Nu prea aveti sanse, sunt niste reguli AACR, mai ales daca ati filmat si nu aveti inregistrare :
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

valeriuvaly a scris:

trebuie vazut pv-ul! daca este intocmit corect, cel mai probabil nu! puteti insa solicita clementa in fata instantei si sa va inlocuiasca amenda cu avettismentul
Are "competenta" jandarmeria să sancționeze ,fapta Dvs ? Drona este înregistrată și declarată? Cercetați,acte normative privind filmarea in locuri publice. Acțiune în instanță împotriva procesului verbal de constatare.

Alte discuții în legătură

Contestare ridicare auto FeelLikeANut FeelLikeANut In data de 4 mi-a fost ridicata masina aflata la 1m distanta de un indicator de parcare (1m dupa indicator, asadar regulamentar) motivul ridicarii pe care-l ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor in instanta panzarumitica panzarumitica speta: proces verbal intocmit la 12.06.2015 pentru o fapta savarsita la 09.06.2015(nu este pe circulatie ci pe legea 61/\'91); acesta contine toate elementele ... (vezi toată discuția)
Plângere contravenționalã admisã în parte: soluția instanței și calea de atac Nanian21 Nanian21 Buna tuturor, recent am fost \\\\"premiat\\\\" cu o amenda de circulatie de catre un politist, hai sa ii spunem zelos, si tanar, care m-a amendat pentru ca nu ... (vezi toată discuția)