Buna ziua!
Sunt coordonator in cadrul unei institutii . Am primit adresa de la Compartimentul de prevenire si protectie prin care mi se aduce la cunostinta ca un salariat este conform fisei de aptitudine apt conditionat cu recomandarea " evita stresul si suprasolicitarea neuropsihica".
Functia acestuia este de consilier juridic. Mi se pune in vedere sa adaptez atributiile din fisa postului in asa fel incat salariatul sa evite suprasolicitarea neuropsihica si stresul.
Or, in indeplinirea atributiilor functiei de consilier juridic nu poate fi evitat in totalitate stresul si incordarea neuropsihica.
Ce parghii legale am eu, ca si coordonator sa evit agravarea straii de sanatate a salariatului respectiv?
Pentru a evita agravarea starii de sanatate a lucratorului respectiv, va trebui sa respectati intocmai recomandarile medicale.
Daca la actualul loc de munca, conditionarile nu pot fi respectate, angajatorul ii poate oferi un alt loc de munca. Daca nu are un asfel de loc de munca, angajatorul are posibilitatea de a pune lucratorul la dispozitia Fortelor de munca din judet.
Respectarea conditionarilor poate fi facuta si prin reformularea si/ sau redistribuirea atributiilor din fisa postului.