avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sotia mea a ramas insarcinata, momentan nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sotia mea a ramas insarcinata, momentan nu are job ...

Buna ziua! Sotia mea a ramas insarcinata, momentan nu are job si in momentul cand va naste, va avea mai putin de 12 luni cotizatie... Eu sunt angajat si m-as incadra pentru indemnizatie. Problema este ca
s-ar reduce cu 15% - 20% singura sursa de venit din casa (salariul meu), conform cu ultima lege. Exista posibilitatea ca eu sa transfer concediul/indemnizatia sotiei si eu sa ma intorc la munca? Sau care ar fi cea mai buna solutie?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 27 Ianuarie 2025
nu exista aceasta posibilitate.
Si totusi care ar fi solutia optima? Exista vre-o posibilitate, de a avea macar o indemnizatie minima? Sau daca reusesc cumva sa cotizez in cuantum a 11 luni/ retroactiv... sa putem beneficia de indemnizatie?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
Inseparatio, utilizator
nu puteti contribui retroactiv .
veti avea alocatia copilului pana la 2 ani mai mare, 719 lei
Solutia este salariul + stimulent de insertie pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari indemnizatie pentru copil / stimulent de insertie vladvornicu vladvornicu Buna ziua, Am ajuns in urmatoarea situatie: Sunt angajat de mai bine de 2 ani cu jumatate de norma (adica am vreo 400-500 RON) pe cartea de munca. ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie crestere copil mikiii mikiii Buna ziua, Momentan sunt in concediu de crestere copilde 1 an si 8 luni. Am unele nelamuriri in legatura cu stimulentul de insertie si reintoarcerea la ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Paula Georgiana Paula Georgiana Bună ziua, Sunt în Ccc cu primul copil care va împlini 2 ani pe 12.11.20 și sunt însărcinată cu al doilea copil care se va naște în luna ... (vezi toată discuția)