avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical la o săptămână după concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical la o săptămână după concediul fără plată ! Bună ziua! Am avut concediu fără plată o lună de zile la ...

Bună ziua! Am avut concediu fără plată o lună de zile la compania unde lucrez din cauza unor probleme personale ,am fost toată săptămâna trecută la job ,însă acum m-am îmbolnăvit,am gripă , nu mă simt bine deloc , ce vroiam să vă întreb este dacă îmi pot lua concediu medical de la doctor ?( eu am vb azi cu angajatorul și nu prea i-a convenit etc ) . Mă poate concedia dacă îi aduc concediul medical? Eu mâine dimineață merg la doctor pentru consult . Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:11, 28 Ianuarie 2025
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.
Se poate sa duc și adeverință medicală din care sa ateste că am gripă și nu mă pot duce la munca?

Cornel Vasile a scris:

Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasii sunt :
1. anuntat angajatorul ca sunteti in concediu medical
2. depus certificatul medical. pana la data de 5 ale lunii urmatoare celei in care v-a fost acordat concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie concediu medical andreeasn andreeasn buna ziua, azi am fost la maternitate si mi s-a facut fisa de internare in spital, am fost consultata de doctorita si a hotarat sa imi pastreze fisa de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Claudia_85 Claudia_85 Buna dimineata,din motive de sanatate nu am putut merge ieri sia azi la serviciu,am vorbit cu d-na doctor,sa imi scrie concediu medical,urmand ca marti sa ii ... (vezi toată discuția)
Relatii de munca. Marinescu Lucian Marinescu Lucian Un angajat are doua contracte de munca la doua societati diferite. La o societate de cateva saptamani prezinta periodic concediu medical. La cealalalta se ... (vezi toată discuția)