avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie concediu medical

buna ziua, azi am fost la maternitate si mi s-a facut fisa de internare in spital, am fost consultata de doctorita si a hotarat sa imi pastreze fisa de internare urmand ca vineri sa ma duc sa scot medicalul. eu intre timp a trebuit sa fac rost de adeverinta de medical de la sevici astfel fiind informati colegii si contabila de starea mea. de sefi nu a putut sa dau pana in acest moment sa ii informez personal de acest lucru. dar stiu ca colega mea le.a transmis ca sunt in spital. ce vroiam sa va intreb: am tot citit ca tb infomati angajatorii in maxim 24 ore de concediu medical, intrebarea mea este: cum pot sa ii informez in cazul meu, daca eu nu am inca certificatul pt concediu medical? as vrea sa pot face ceva legal pentru a nu exista posibilitatea sa ma dea afara. (precizez ca sunt insarcinata)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 9 Mai 2016
Il informati telefonic, iar concediul medical il puteti duce pana la data de 5 ale lunii urmatoare.
iar ei in perioada asta pana le duc concediul pot sa imi desfaca contractul? ar putea sa minta si sa spuna ca nu i.am informat absolut deloc si ca nu au cunostiinta de starea mea.,,sunt foarte inventivi, credeti.ma. de aceea vreau sa fiu informata bine ca sa nu ma trezesc cu o situatie naspa dupa.
Atunci depuneti , cat mai repede posibil, si o instiintare scrisa la care sa luati un numar de inregistrare.

Art. 60. C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

de unde pot lua o astfel de instiintare si cu numarul acele de care spuneti dumneavoastra?
Instiintare o puteti compune dvs, iar numarul de inregistrare il luati de la angajator cand o veti depune.

Uitati un model :

NR. INREG…… /……………...

Domnule Administrator/Director

Subsemnatul(a) , …………………………………………… CNP …………………………………. , salariata in cadrul S.C. ..........................., va informez ca incepand cu data de ………………… sunt in incapacitate temporara de munca.
Certificatul medical va fi depus in termenul prevazut de legislatia in materie.

Data Semnatura
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul îmi cere ieșirea din spital pe motiv că nu crede diagnosticul comunicat de mine. ce mi se poate întâmpla dacă refuz să i-o arăt? reli_relly reli_relly Buna seara. Ma confrunt cu o problema la locul de munca , si anume: Am fost internată în spital iar pe zilele de spitalizare mi.a fost eliberat un concediu ... (vezi toată discuția)
Sarcina-desfacere contract de munca ancca ancca Sunt insarcinata in 14saptamani, am anuntat in scris(mail) angajatorul . Daca se restructureaza postul pot fi concediata? In ce conditii pot fi ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba de 90 de zile IoanaEnache IoanaEnache Buna ziua, Firma la care lucrez doreste sa ma concedieze, desi eu am probleme de sanatate, si sunt acasa in concediu medical. De asemenea am bilet de ... (vezi toată discuția)