buna ziua, azi am fost la maternitate si mi s-a facut fisa de internare in spital, am fost consultata de doctorita si a hotarat sa imi pastreze fisa de internare urmand ca vineri sa ma duc sa scot medicalul. eu intre timp a trebuit sa fac rost de adeverinta de medical de la sevici astfel fiind informati colegii si contabila de starea mea. de sefi nu a putut sa dau pana in acest moment sa ii informez personal de acest lucru. dar stiu ca colega mea le.a transmis ca sunt in spital. ce vroiam sa va intreb: am tot citit ca tb infomati angajatorii in maxim 24 ore de concediu medical, intrebarea mea este: cum pot sa ii informez in cazul meu, daca eu nu am inca certificatul pt concediu medical? as vrea sa pot face ceva legal pentru a nu exista posibilitatea sa ma dea afara. (precizez ca sunt insarcinata)
iar ei in perioada asta pana le duc concediul pot sa imi desfaca contractul? ar putea sa minta si sa spuna ca nu i.am informat absolut deloc si ca nu au cunostiinta de starea mea.,,sunt foarte inventivi, credeti.ma. de aceea vreau sa fiu informata bine ca sa nu ma trezesc cu o situatie naspa dupa.
Atunci depuneti , cat mai repede posibil, si o instiintare scrisa la care sa luati un numar de inregistrare.
Art. 60. C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Instiintare o puteti compune dvs, iar numarul de inregistrare il luati de la angajator cand o veti depune.
Uitati un model :
NR. INREG…… /……………...
Domnule Administrator/Director
Subsemnatul(a) , …………………………………………… CNP …………………………………. , salariata in cadrul S.C. ..........................., va informez ca incepand cu data de ………………… sunt in incapacitate temporara de munca.
Certificatul medical va fi depus in termenul prevazut de legislatia in materie.