avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe locale - PSI
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe locale - PSI

Bună ziua,

Dacă am o proprietate, nelocuită, mai trebuie să plătesc taxa PSI?

Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
Cixutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cixutz , utilizator 21:26, 29 Ianuarie 2025
Despre ce taxa PSI este vorba ? Pentru ce se plateste ?
Este o taxă anuală, pe proprietate, pe care trebuie să o plătim la primărie, în cuantum de 66,24 de lei. Nu știu de la ce vine acronimul PSI, cred că protecție și stingere incendiu (oricum, are legătură cu pompierii ce funcționează în cadrul primăriei).
Problema este că am două proprietăți, una nelocuită, iar eu trebuie să plătesc de două ori.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2025
Cixutz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E corectă taxa de habitat pentru o casă de la țară, nelocuită? Filia Filia Buna ziua, fratele meu si cu mine avem o casa intr-o comuna Motaieni. Eu traiesc in Germania, el in Romania. Casa nu e locuita. Acum din 2018 primarul a ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit de multi ani - platesc pierderile de apa Lilianabene Lilianabene Buna ziua, Cred ca m-am saturat sa merg luna de luna la asociatia de care apartine apartamentul parintilor mei care este nelocuit de 6-7 ani si sa platesc ... (vezi toată discuția)
Taxa de paza/psi la persoanele peste 70 de ani Pretorian Pretorian Buna ziua! Parintii mei au o proprietate in Babana/Arges, dar nu locuiesc acolo de mai bine de 1o ani, ambii fiind trecuti binisor de 70 ani. In fiecare an ... (vezi toată discuția)