avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat pentru o firma din Danemarca, in Romania?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat pentru o firma din Danemarca, in Romania?

Buna ziua,

Lucrez de 3 ani pentru o firma din Danemarca unde si locuiesc. In urmatorii doi ani, impreuna cu familia dorim sa ne mutam in Romania si dorinta mea, ca si a firmei la care lucrez, este sa raman angajatul lor, remote working din Romania. Legal, acest lucru este posibil doar printr-o reprezentanta legala (firma/companie etc) a companiei Daneze pe teritoriul Romaniei. Exista posibilitatea infiintarii de catre mine a unui PFA etc prin care sa reprezint firma Daneza si sa fiu si angajatul acesteia? Puteti, va rog, sa ma indrumati ce pasi va trebui sa urmez, din punct de vedere legal etc? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 28 Ianuarie 2025
Buna ziua

Nu se poate ce doriti dvs pe PFA.

Se poate insa daca va faceti un SRL al carui angajat veti fi.
Telemunca este posibila si in Danemarca .. daca infiintati un PFA, puteti incheia un contract de prestari servicii intre PFA si societatea din danemarca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari generale srl anonym3000 anonym3000 Doresc sa-mi deschid un SRL-D pe domeniul IT Am mai multe nelamuriri legate de partea juridica: 1. Cat costa infiintarea unui SRL-D. Taxe + onorariu ... (vezi toată discuția)
Lucrul remote pentru o companie straina buna ziua, as aprecia ... Dyana75 Dyana75 Lucrul remote pentru o companie straina Buna ziua, As aprecia sfatul Dvs. Cochetez cu posibilitatea de a lucra fully remote pentru o companie din Anglia ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de noapte inclusa in salariu zilnic! e normal? valigl valigl Buna ziua ! As vrea sa ma ajute cineva in legatura cu legislatia muncii mai exact sa inteleg si eu cum este cu plata orelor de noapte. Sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)