avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenitor auto pot face RCA înaintea succesiunii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenitor auto pot face RCA înaintea succesiunii?

Bună ziua, dacă moștenesc masina în urma decesului tatălui meu pot sa ii fac RCA pe numele meu ( unicul fiu) și sa ma folosesc de ea? După efectuarea succesiunii voi fi nevoit sa schimb și numerele de înmatriculare și implicit o noua potila RCA?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
Sykss98, utilizator
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 17:10, 28 Ianuarie 2025
Nu, actul de proprietate/ mostenire si CI a beneficiarului politei, se mentioneaza in polita RCA.
Nu puteti incheia o polita rca pe numele dv fara certificatul de mostenitor. Dupa ce se va finaliza succesiunea, trebuie sa depuneti la directia fiscala cererea de luate in evidenta fiscala, dupa aceea sa o inmatriculati pe numele dv Da, se va schimba talonul pe numele dv, Nr de inmatriculare poate sa ramana acelasi daca asta va doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talon si asigurari auto cosmina95 cosmina95 Am o nelamurire, tatal meu a decedat anul trecut iar talonul si asigurarea masinii sunt trecute pe numele lui. Pot face asigurarea pe numele mamei mele fara sa ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca dupa deces proprietar ddaaa ddaaa Buna ziua, Proprietarul masinii a decedat de curand, nu s-a facut inca succesiunea. Asigurarea RCA este inca valabila? Masina poate fi condusa de mostenitori ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism de la mostenitor vossk vossk Buna ziua, Doresc sa cumpar un autoturism de la mostenitor, peste 2 saptamani cand se va incheia dezbaterea succesiunii (vanzatorul este unicul ... (vezi toată discuția)