Se intampla asa deoarece ati dorit sa faceti si partajul tot in cadrul actiunii de divort, si nu dupa. Poate asa prevede legislatia germana? fiindca la noi se poate face partajul separat , in urma finalizarii divortului. Oricum, casa fiind bun comun, nu o puteti nici vinde sau dona fara acordul sotului ...poate si calea invocata de dvs., ar fi , ipotetic vorbind, posibila..insa nu prea cred. Cel mai convenabil ar fi fost sa divortati in Romania daca aveti si aici transcrisa casatoria, daca ati avut aici domiciliul comun. Sau, daca legea germana permite, sa retrageti capatul de cerere cu privire la partaj, urmand a-l solutiona dupa pronuntarea divortului, pe cale amiabila.
Habar n-am ce scrie in legea germana, dar nu cred ca n-ar fi si acolo posibila disjungerea (separarea) celor doua cereri: cea de divort de cea de partaj in sensul constituirii unui dosar separat de partaj care sa fie solutionat dupa divort. (s-ar putea sa fie si aici o problema de acord al partilor).
Pe de alta parte imi pare ciudata exprimarea "renunt la" ...
Cand avem impreuna obiectul A si B, nu spun ca eu renunt la A si tu renunti la B, ci ca eu il iau pe B si tu il iei pe A. (e o chestiune de ...nuanta, si trebuie vazut daca nu cumva nuanta asta e problema).
Da aici in germania partajul se face in cadrul actiunii de divort nu dupa divort. In acest fel se incearca sa se protejeze ambele parti. Legea germana considera ca aceste lucruri trebuiesc stabilite inainte sentintei de divort. Dupa ce se vede clar cine ramane cu ce, atunci judecatorul ia decizia daca impartirea de bunuri e corecta sau nu. Daca se decide ca impartirea de bunuri nu e in dezavantajul niciunuia atunci se da sentinta de divort.
Din pacate nu putem divorta in romania datorita faptului ca ne-am casatorit in germania. Iar in germania ni s-a spus ca sentinta se va da doar dupa ce ei sunt siguri ca eu primesc partea acordada (in acest caz casa). Fara acest lucru nu se poate emite sentinta de divort.
buna ziua.
o posibilitate ar fi sa suspendati procesul de divort in germania si sa investiti instanta romana cu aceasta cerere.
chiar daca casatoria s-a oficializat in germania, dvs. daca aveti cetatenie romana puteti transcrie certificatul de casatorie in tara.
ulterior veti putea divorta in romania si va fi mai simplu, cel putin in ceea ce priveste procedura de divort. ;)
trebuie sa va contrazic......
divortul in germania se face in locul unde cei doi, sot si sotie au avut ultimul domiciliu!
deci, eu ca cetatean roman cu domiciliul in strainatate, sunt obligat de lege sa divortez in tara unde am/avut amandoi ultimul domiciliu....:(.....tampita lege....ar fi mult mai simplu si mai ieftin in Romania...insa nu se poate!
o zi buna!