avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajați întreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajați întreprindere individuala

Angajați întreprindere individuala

Am înființat o întreprindere individuala.
Înțeleg ca eu nu ma pot angaja ca administrator la ii ul meu, ci pot angaja doar terțe persoane?
Precizez ca nu am decât un singur angajat.
Pot sa ma angajez dar sa nu bag contributiile/impozitele în cheltuieli?
Eu as fi nevoit sa ma angajez la alta societate comerciala , sa plătesc impozitele pentru sănătate și pensii?
Cum sa procedez, vă rog?
Nu înțeleg logica, am întreprindere individuala, dar nu ma pot angaja? Trebuie ma angajez în alta parte sa plătesc impozite pentru pensie și sănătate?
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
Întreprinzător.ii, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:46, 28 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va puteți angaja la propria I.I.
Dacă va interesează doar partea de asigurare pentru pensie, va puteți încheia ca persoana fizica separat contract cu casa de pensie și sa plătiți contribuția lunara pentru pensie la ei la ghișeu.
La fel, separat pentru contribuția la sănătate, puteți opta sa plătiți prin declaratia unica cass.
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2025
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare si intreprindere individuala daniel_brezai daniel_brezai Buna ziua, doresc o solutie la urmatoarea problema. Un administrator retea, este angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o societate. In ... (vezi toată discuția)
Angajat la propria i.i. adrianabresug adrianabresug la o II ,infiintatorul acesteia poate avea statut de angajat ? (vezi toată discuția)
Neclaritati infiintare intreprindere individuala nastasecornel nastasecornel Vreau sa infintez intreprindere individuala de transport marfa cu autoutilitara de 3,5 tone. 1. La cat este stabilita norma pe venit pt o asfel de ... (vezi toată discuția)