avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctele aferente perioadelor asimilate/necontributive ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctele aferente perioadelor asimilate/necontributive In Buletinul ...

Punctele aferente perioadelor asimilate/necontributive
In Buletinul de calcul primit impreuna cu decizia de pensionare pe legea veche nu apar punctele aferente perioadelor de facultate (4A 10L 23Z), respectiv somaj cu plati compensatorii (8L 27Z), in conformitate cu art. 97(1)b si art. 98(2)(3) din Legea 263/2010.
Aceste perioade sunt mentionate la A - Calculul stagiului de cotizare, dar la B - Puncte realizate, nu apar defalcate pe articolele din lege, asa cum sunt punctele pentru pensia suplimentara sau cele pentru grupe.
Va rog sa ma ajutati cu clarificari, daca au fost sau nu prinse.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: GMD66 , utilizator 15:03, 29 Ianuarie 2025
Punctele aferente stagiului asimilat se regasesc in punctajele lunare si anuale.
Apoi si in total puncte realizare.
Alte clarificari se pot da doar avand probele necesare.
Adica ar fi prinse in buletinul primit la pct 1 Nr. puncte realizate cond. normale ?
e singura rubrica cu o valoare mare si care nu are mentionat un articol din lege...

Daca cer la CJP buletinul de calcul pe suport electronic imi da altceva, mai detaliat ?
Mentionez ca ambele perioade sunt inainte de aprilie 2001.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Descarcati model cerere eliberare buletin calcul pensie.
O completati cu toate datele cerute de ea.
O pozati cu telefonul si de pe telefon o trimiteti pe adresa de e-mail a casei locale.
Veti primi toate datele lamuritoare.

[ link extern ]
Multumesc, asa o sa fac, revin daca apar informatii relevante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat se considera anii de facultate la vechimea in munca? Victor26 Victor26 Am frecventat cursurile Facultatii de Mecanica intre anii 1983-1988, la zi. Mi-am depus dosarul de pensionare deoarece am calitatea de handicapat grav, din ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensie marilef marilef pe perioada somajului imi pot plati in continuare contributia pentru pensie, pentru a nu intrerupe stagiul de cotizare? daca da cum se procedeaza si unde? (vezi toată discuția)
Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în ... Mihai Ch. Mihai Ch. Bună ziua, Știe cineva de ce stagiul militar nu se mai ia în calcul la punctele de stabilitate, așa cum era prevăzut în Legea 360/2023? (vezi toată discuția)