avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturi restante din 2024,la încetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturi restante din 2024,la încetarea activității,cu ...

Plata drepturi restante din 2024,la încetarea activității,cu ocazia pensionarii. Am depus cerea de pensionare pe 6 decembrie 2024.Indeplinesc condițiile de vârstă și vechime.Astept decizia și încă lucrez până la venirea ei(sunt bugetară).Mai am 40 de zile de concediu de odihnă restanță din 2024(în total am 46,dar am efectuat 6).Acestea ar fi trebuit plătite la încetarea activității,la venirea deciziei de pensionare.De la serviciul de resurse umane mi s-a spus că nu mai pot fi plătite datorita ordonanței trenuleț,și că trebuie să îmi iau concediu până la venirea deciziei,alfel le pierd.Totusi în ordonanța,la art III,alineatul 5,scrie că nu se mai acorda plata pt zilele de CO neefectuate aferente 2025,și nu anului 2024.Stiu că CO restant se poate lua în termen de 18 luni.Deci pot primi compensația financiara in bani pt CO restanță,la încetarea activității în muncă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 29 Ianuarie 2025
Cei de la resurse sa citeasca bine, este vorba , asa cum asti scris, de zilele de CO neefectuate aferente anului 2025.

Da, puteti primi compensația financiara in bani pentru CO restanță,la încetarea activității în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! v-as fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta ... ElenaaMariaa ElenaaMariaa Bună ziua! V-as fi recunoscătoare dacă m-ați putea ajuta legat de zilele de Co neefectuate. Mi se va încheia CIM la data de 31.01.2025 și mai am 21 de ... (vezi toată discuția)
De ce nu se plătesc zilele de concediu odihna neefectuate aferente ... IoanCristian IoanCristian Bună ziua, medic rezident. De ce nu se plătesc zilele de concediu odihna neefectuate aferente 2023-2024 cu noua ordonanță \"trenuleț\", dacă ea face ... (vezi toată discuția)
Buna dimineața și " la multi ani"! mulțumesc d-lui consilier ... paulette paulette Buna dimineața și \" La multi ani\"! Mulțumesc d-lui consilier Vasile pentru promptitudine și profesionalism. Am o întrebare legată de plata concediului ... (vezi toată discuția)